Dades vallei

10 daagse rondreis incl. 5 daagse trekking Dades Vallei

In het zuidoosten strekt de spectaculaire vallei Dades zich uit tussen het Hoge Atlasgebergte en de bergrug Jbel Saghro. Hier meandert de rivier Dades door groene oases, omgeven door enorme, roodbruine rotsformaties. Deze eeuwenoude handelsroute voert u langs berberdorpen, kasbah’s en kastelen van leem en stro. En door de uitgestrekte rozenvallei met in het voorjaar bloeiende Damascusrozen. Door het milde klimaat kunt u er vanaf het vroege voorjaar tot in de late herfst ontspannen wandelen en avontuurlijke wandeltochten maken.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Wat gaan we doen?

Dag 1: Marrakech

Onze chauffeur  haalt u op bij het vliegveld van Marrakech. Hij brengt u naar een authentieke riad (hotel met open binnenplaats) waar u kunt opfrissen. Daarna volgt een wandeling met gids door de levendige en kleurrijke soukhs richting het plein Djemaa el Fna. Het Djemaa el Fna is het kloppend hart van Marrakech. Hier kijkt u werkelijk uw ogen uit aan straatartiesten, acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders en waarzeggers. U sluit de dag af met een avondeten in een van de zogenaamde rooftoprestaurants aan het plein (is een optie)

Dag 2: Aït ben Haddou en Boumalne Dades

Na het ontbijt laten we Marrakech achter ons en steken de bergpas Tizi ’n Tichka over. We bezoeken het oude berberfort Aït Ben-Haddou. Misschien herkent u deze plek van films als Lawrence of Arabiaen Game of Thrones. Vervolgens reizen we naar Boumalne Dades.  Overnachting met ontbijt in een sfeervolle kasbah met uitzicht op het Atlasgebergte.

Dag 3 t/m 7: Vallei Dades

Start van een 5-daagse wandeltocht door de Dades-vallei. De wandeltochten duren elke dag ongeveer 5 uur op hoogten die variëren tussen de 1900 en 2000m. Grote delen van de tocht gaan over ongebaande paden. Afhankelijk van uw voorkeur en conditie worden het tochten die eenvoudig te meesteren zijn of waar u bij moet klauteren. Onderweg zullen we bij gastvrije berbers lunchen en thee drinken. Overnachtingen zijn naar wens in tenten of in herbergen.

Dag 7: Boumalne Dades

We arriveren in de namiddag in Boumalne Dades. Overnachting met ontbijt.

Dag 8: Boumalne Dades

Vrij dag om bij te komen van alle inspanningen. U kunt naar wens lekker luieren aan het zwembad of ontspannen wandelen. We sluiten de dag af met een feestelijk diner en djembeh-avond.

Dag 9: Ouarzazate

Na het ontbijt gaan we via de kasbah van Skoura naar Ouarzazate, het Hollywood van Marokko. Hier bezoeken we de openlucht filmstudio’s en de kasbah van Taourirt. Overnachting met ontbijt in een authentieke kasbah te midden van palmentuinen.

Dag 10: Transfer naar vliegveld van Marrakech

Details

 

Dit is inbegrepen in de reis:

-Transfer van en naar vliegveld Marrakech

-Privé transport van Marrakech naar dades vallei en terug

– Engels-sprekende wandel gids

-5x lunches

-7x Diners

-Alle overnachtingen en ontbijt

Niet inbegrepen:

-Vliegtickets
-Fooien voor hotel personele en chauffeur

Optioneel:

-Reis-en annuleringsverzekering

Groepsreis

647.- p.p
Op basis van een tweepersoonskamer.

De prijzen voor deze reis zijn gebaseerd op een gezelschap van min. 6 personen.

Excl.vliegtickets

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Bel ons of kom in contact via ons contactformulier.

020 3413728