Tel: +31 (0) 20 3413728 NL info@reisbureaumarrakech.nl

Rondreis door koningssteden van Marokko

10-daagse rondreis Koningssteden

Marokko, het land waar jij jouw eigen sprookje van 1001 nacht beleeft. Met deze 10-daagse rondreis langs de vier koningssteden leer jij het echte Marokko kennen. Je ontdekt alles over de Marokkaanse cultuur en de rijke geschiedenis van Marokko.

Marokko is een stad met vele prachtige steden waar het leven altijd bruist.

Vanuit Nederland vlieg je naar Casablanca. Wanneer je aankomt in de grootste handelsstad en de stad van de witte huizen staat onze reisleider al op je te wachten. Samen met hem ga jij je eigen sprookje beleven.

Je bezoekt het wonderlijke Marrakech, Rabat, Meknes en Fes. Dit zijn de belangrijkste steden van Marokko die je moet gezien hebben. Alle vier zijn ze de hoofdstad van Marokko geweest. Op dit moment is Rabat de hoofdstad van Marokko. Je ontdekt een land met een lange, rijke en bijzondere geschiedenis. Een land met bijzondere gewoontes waarbij je een bijzondere onvergetelijke ervaring in de prachtige natuur van Marokko beleeft.

Je dwaalt rond over overdekte middeleeuwse markten waarbij je zintuigen een nieuwe ervaring rijker worden door de diverse mixen van kruiden en geuren en prachtige kleuren.  Je voelt je de koning te rijk bij de prachtige paleizen die je gaat bezoeken en je wordt betoverd door de mooiste moskeeën en hoge minaretten.

Een bezoek aan de ruïnes

volubilis

Je bezoekt ruïnes van een Romeinse stad en bent getuige van adembenemende 110 meter hoge watervallen die van woeste kliffen naar beneden stromen.

Je komt oog in oog te staan met lieve lokale berberaapjes en geniet van al het heerlijke eten wat de smakelijke keuken van Marokko te bieden heeft. Je proeft tajine in allerlei soorten met als basis kip, vis, vlees, couscous en groentes. Naast deze traditionele keuken zijn er nog veel meer gerechten om van te genieten.

In Marrakech, de okerkleurige prachtige stad, heb je uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Atlas. Omringt door prachtige tuinen en palmbomen struin je door een doolhof van smalle straatjes tot je op het bekende plein Djemma el Fna aangekomen bent. Dit plein is echt het kloppende hart van de stad. De stad staat elke minuut, de hele dag in het teken van pracht en praal. Maar in de avond is het een spektakel op dit plein. Laat je betoveren en beleef een onvergetelijke avond. Straatartiesten, slangenbezweerders, verhalenvertellers en muzikanten maken het een avond die jij je nog lang gaat herinneren.

Ontspan in een hamam en geniet van een reinigende scrubsessie of een heerlijk massage. Bezoek de tuinen van Majorelles en geniet van de laatste dag. Je sluit deze onvergetelijke vakantie af met een overnachting in een echte Riad.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

1-  Aankomst Casablanca

Aankomst in Casablanca staat onze reisleider op u te wachten. Na het ontvangen van uw bagage vertrekken wij naar een mooi hotel in het centrum van de grote handelsstad Casablanca overnachting met ontbijt.

2 – Casablanca-Rabat

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan een imposant moskee: Hassan II. Wel moeten we netjes gekleed gaan. De negen hectare complex van de moskee is gelegen tussen de haven en de vuurtoren. Wij zullen daar een uitgebreide rondleiding krijgen. Traditionele ambachtslieden hebben zes jaar gewerkt om al deze ruwe materialen te verwerken tot mozaïeken, stenen, marmeren vloeren, zuilen, houtsnijwerken en geschilderde plafonds. In de middag rijden we door naar de hoofdstad Rabat, waar wij ook zullen overnachten. We hebben daar de middag om de sfeervolle oude stadsgedeelte en de regeringsgebouwen en paleizen te bezoeken, de Hassan toren en de Oudaia kasbah 
 overnachting met ontbijt in Rabat

3- Rabat-Meknes

Meknes

Na ons ontbijt vertrekken wij richting Meknes. We verblijven in een mooie Riad. In de oude Madina bezoeken we de graanschuren, het mausoleum van Moulay Ismael en de indrukwekkende ruïnes van de paardenstallen van de sultan Overnachting met ontbijt in een Riad.

4-  Meknes-Fes

Op onze vierde dag vertrekken wij naar Fes. Voordat wij doorgaan naar Fes brengen wij nog een bezoekje aan Volubilis de ruïnes van een romeinse stad. Deze is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook komen wij langs de heilige stad Moulay Idriss. Na de rondleiding en heerlijke lunch rijden wij door naar Fes. Daar zullen wij wederom overnachting met ontbijt in een prachtig gerestaureerde Riad.

5-  Fes

Fes

In Fes brengen wij een bezoek aan de medersa van Bou Inania, de koranschool (de eerste universiteit van Marokko), Fondouk Nejjarine, Kariouine Universiteit en het mausoleum van Moulay Idriss II. Tegen het einde van de dag zullen wij een rondrit maken om Fes. Op verschillende plekken zullen wij over Fes heen kunnen kijken. Ook brengen wij een bezoekje aan een mozaïek-atelier en de traditionele pottenbakkerij. Overnachting met ontbijt in Fes.

6- Fes- Midden Atlas 

Na een ontbijt, laten we Fes achter ons en en rijden we  door het Midden-Atlas naar één van de natuurwonderen in Marokko. Wees getuige van de adembenemende 110 meter hoge watervallen, die van de woeste kliffen naar beneden storten. Overnachting met ontbijt in Ouzoud.

7-  Ouzoud-Marrakech

We nemen de tijd om de 110 meter hoge watervallen te bekijken en kunnen genieten van de lokale Berberaapjes of regenbogen boven de watervallen. Lunch in één van de restauranten langs de schaduwrijke paden richting de waterval. Daarna rijden we door naar Marrakech waar we gaan overnachten. Eerst brengen wij een bezoek aan het bekende Djemaa el Fna plein. Hier zijn veel straatartiesten te vinden zoals: acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers en muzikanten. Ook zijn er eetkraampjes waar we die avond gaan dineren Overnachting met ontbijt in Riad in Marrakech.

8-  Marrakech

marrakech

Marrakech is een waar doolhof van smalle straatjes. Het hart van de Medina is het grote plein Jemaa el Fna. We bezoeken het Dar Saïd Museum, Paleis El Badi en het Paleis Bahia en Fantasia (paardenshow)avond met diner(optioneel).

9-  Marrakech

vrije dag.

Mogelijkheid tot het volgen van van een traditionele kookworkshop of bezoek aan de hammam voor bijvoorbeeld een reinigende scrubsessie  en ontspannen massage of de Tuinen van Majorelles. overnachting met ontbijt in een Riad.

10-  transfer naar de luchthaven voor terugvlucht.

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Begeleiding door  engels ,Frans of (Nederlands op aanvraag) reisleider
Alle transfers van en naar vliegveld
Rondreis in een comfortabel minibusje of 4×4 jeep
Alle overnachtingen op sfeervolle locaties, op basis van DP (behalve diner dag 1, 5, en 8 op basis van Twee persoons kamers

Niet inbegrepen:

Vliegtickets
Reis – annuleringsverzekering
Overige maaltijden en drankjes
Fooien

Optioneel:

Diner en spektakel Marrakech dag 8 à 40 euro p.p
Kookworkshop in Marrakech 45 Euro p.p.
Mogelijkheid tot verlenging in Marrakech of Essaouira
Supplement single kamer +225 euro

Prijs vanaf € 789.- p.p.

Reisdetails

Privé rondreis koningssteden
Reisduur: 10 daagse

Excl.vliegtickets

Ook beschikbaar als individuele reis
Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Direct contact met ons:

020 3413728