10 daagse rondreis Koningssteden

Rondreis langs de vier Koningsteden van Marokko: Rabat, Meknes, Fes en Marrakech. Deze schilderachtig Marokkaanse steden die ooit de residentie waren van een rijke Marokkaanse dynastie met levendig middeleeuwse markten, Moskeeën, Mausolea, Paleizen en natuurlijk het klopende hart van Marrakech. Djema el fna plein met zijn muzikanten, geuren uit eetstalletjes, slangenbezweerders en veel meer.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Wat gaan we doen?

1-  Aankomst Casablanca

Aankomst in Casablanca staat onze reisleider op u te wachten. Na het ontvangen van uw bagage vertrekken wij naar een mooi hotel in het centrum van de grote handelsstad Casablanca overnachting met ontbijt.

2 – Casablanca-Rabat

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan een imposant moskee: Hassan II. Wel moeten we netjes gekleed gaan. De negen hectare complex van de moskee is gelegen tussen de haven en de vuurtoren. Wij zullen daar een uitgebreide rondleiding krijgen. Traditionele ambachtslieden hebben zes jaar gewerkt om al deze ruwe materialen te verwerken tot mozaïeken, stenen, marmeren vloeren, zuilen, houtsnijwerken en geschilderde plafonds. In de middag rijden we door naar de hoofdstad Rabat, waar wij ook zullen overnachten. We hebben daar de middag om de sfeervolle oude stadsgedeelte en de regeringsgebouwen en paleizen te bezoeken, de Hassan toren en de Oudaia kasbah 
 overnachting met ontbijt in Rabat

3- Rabat-Meknes

Na ons ontbijt vertrekken wij richting Meknes. We verblijven in een mooie Riad. In de oude Madina bezoeken we de graanschuren, het mausoleum van Moulay Ismael en de indrukwekkende ruïnes van de paardenstallen van de sultan Overnachting met ontbijt in een Riad.

4-  Meknes-Fes

Op onze vierde dag vertrekken wij naar Fes. Voordat wij doorgaan naar Fes brengen wij nog een bezoekje aan Volubilis de ruïnes van een romeinse stad. Deze is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook komen wij langs de heilige stad Moulay Idriss. Na de rondleiding en heerlijke lunch rijden wij door naar Fes. Daar zullen wij wederom overnachting met ontbijt in een prachtig gerestaureerde Riad.

5-  Fes

In Fes brengen wij een bezoek aan de medersa van Bou Inania, de koranschool (de eerste universiteit van Marokko), Fondouk Nejjarine, Kariouine Universiteit en het mausoleum van Moulay Idriss II. Tegen het einde van de dag zullen wij een rondrit maken om Fes. Op verschillende plekken zullen wij over Fes heen kunnen kijken. Ook brengen wij een bezoekje aan een mozaïek-atelier en de traditionele pottenbakkerij. Overnachting met ontbijt in Fes.

6- Fes- Midden Atlas 

Na een ontbijt, laten we Fes achter ons en en rijden we  door het Midden-Atlas naar één van de natuurwonderen in Marokko. Wees getuige van de adembenemende 110 meter hoge watervallen, die van de woeste kliffen naar beneden storten. Overnachting met ontbijt in Ouzoud.

7-  Ouzoud-Marrakech

We nemen de tijd om de 110 meter hoge watervallen te bekijken en kunnen genieten van de lokale Berberaapjes of regenbogen boven de watervallen. Lunch in één van de restauranten langs de schaduwrijke paden richting de waterval. Daarna rijden we door naar Marrakech waar we gaan overnachten. Eerst brengen wij een bezoek aan het bekende Djemaa el Fna plein. Hier zijn veel straatartiesten te vinden zoals: acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers en muzikanten. Ook zijn er eetkraampjes waar we die avond gaan dineren Overnachting met ontbijt in Riad in Marrakech.

8-  Marrakech

Marrakech is een waar doolhof van smalle straatjes. Het hart van de Medina is het grote plein Jemaa el Fna. We bezoeken het Dar Saïd Museum, Paleis El Badi en het Paleis Bahia en Fantasia (paardenshow)avond met diner(optioneel).

9-  Marrakech

vrije dag.

Mogelijkheid tot het volgen van van een traditionele kookworkshop of bezoek aan de hammam voor bijvoorbeeld een reinigende scrubsessie  en ontspannen massage of de Tuinen van Majorelles. overnachting met ontbijt in een Riad.

10-  transfer naar de luchthaven voor terugvlucht.

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Begeleiding door  engels ,Frans of (Nederlands op aanvraag) reisleider
Alle transfers van en naar vliegveld
Rondreis in een comfortabel minibusje of 4×4 jeep
Alle overnachtingen op sfeervolle locaties, op basis van DP (behalve diner dag 1, 5, en 8 op basis van Twee persoons kamers

Niet inbegrepen:

Vliegtickets
Reis – annuleringsverzekering
Overige maaltijden en drankjes
Fooien

Optioneel:

Diner en spektakel Marrakech dag 8 à 40 euro p.p
Kookworkshop in Marrakech 45 Euro p.p.
Mogelijkheid tot verlenging in Marrakech of Essaouira
Supplement single kamer +225 euro
789.- p.p.
Reisdetails

Privé rondreis koningssteden
Reisduur: 10 daagse
Prijs: €789 ,- p.p. o.b.v. 6 pers

Excl.vliegtickets

Ook beschikbaar als individuele reis

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Bel ons of kom in contact via ons contactformulier.

020 3413728