12 daagse familie rondreis

Voor ouders en hun kinderen hebben we een leuke reis om het nieuwe jaar te vieren. We beginnen deze reis bij de Keizersteden (Fes en Meknes) en door het Midden- Atlas naar de Sahara (woestijn). In deze tijd van het jaar is de temperatuur aangenaam in de woestijn. Op de rug van een dromedaris hobbelen we als nomaden door de woestijn naar de tentenkampen. We slapen in de woestijn.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Wat gaan we doen?

1-2 Fes

Bij aankomst wordt u opgehaald door onze chauffeur  die u dan brengt naar een Riad in de oude Medina van Fes. Wij maken een stadswandeling met de gids door het historische hart van de stad. We bezoeken de smalle straatjes die op sommige plaatsen niet breder zijn dan ongeveer 70 centimeter. Tevens maken we een bezoek aan de leerlooierij, de koranschool van Bou Inania met zijn rijke versieringen en de gedecoreerde fontein van Nejjarne. Aan het einde van de dag zullen we genieten van het prachtige uitzicht op de Medina, nu met de zon achter ons, waarbij het uitzicht nog sprookjesachtiger lijkt. We brengen een bezoek aan een mozaïek-atelier en een traditionele pottenbakkerij. We overnachten in de oude Medina van Fes.

3- Meknes

Op dag drie vertrekken we naar Meknes, maar eerst bezoeken wij Volubilis een Unesco Werelderfgoed, de ruïnes van een Romeinse stad. Ook komen we langs de heilige stad Moulay Idriss. In de namiddag brengen wij een bezoek aan de indrukwekkende paardenstallen van de sultan en we overnachten in een Riad in Meknes.

4- 5-6  Boumalne Dades

Na onze overnachting in Meknes vertrekken we via het Midden-Atlas naar de Tinghir-kloof en dan naar Boumalen dades. We overnachten in een prachtige kasbah waar we genieten van het panoramische uitzicht en van de prachtige natuur.

7-8-9 dag woestijn

We rijden vandaag langs de oase van de Dra-vallei  waar we gaan overnachten in een 17e Eeuwse kasbah. De volgende dag zakken we verder af naar het zuiden. Dromedarissen nemen ons mee de woestijn in naar ons eerste kamptent. We genieten van de zonsopkomst en de veranderende kleur van het duinlandschap. De 2e dag trekken we nog dieper de woestijn in. We eindigen ons woestijn-avontuur in de ksar van Aît Bin Haddou, deze wordt als decor gebruikt door de filmindustrie. Hier werden al vele films opgenomen, zoals “the Gladiator” en “The Prince of Persia. overnachting in Ouarzazate

10-11  Marrakech

Vandaag rijden we richting Marrakech via de Tizi ’n Tichka bergpas bereiken we onze laatste keizerstad Marrakech. Dit is de parel van het zuiden, de Arabische mystiek van 1000-en-1-nacht. Hier vindt je prachtige paleizen en talloze minaretten. We bezoeken onder meer de Saa­di­sche graven, de Majorell-tuinen, de Kou­toubia-moskee en het Bahia paleis. Je kijkt je ogen uit in de smalle straatjes en we slenteren door de souk’s, Uiteraard gaan we ook naar het beroemde Djemaa-el-Fna­plein. Het kloppende hart van de stad is door de UNESCO uitgeroepen tot We­reld­erfgoed monument. Overnachting in een mooie Riad!

12  Transfer naar de luchthaven voor terugvlucht vanuit Marrakech.

Deze reis is beschikbaar als individuele rondreis (met chauffeur) of als begeleide groepsreis (Kerstvakantie) in prive-jeeps (1 per familie van 4-5 pax, bij kleinere families 2-3 pax worden jeeps gedeeld).

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Tijdens de rondreis zijn alle overnachtingen op sfeervol locaties. 2-3 persoonskamers
of familie-kamer, eigen badkamer.
Op basis van half-pension behalve dag 2 ,10 en 11.
Dromedaris rit en 2 nachten in woestijnkamp.
Alle vervoer, van het moment dat het vliegtuig landt.
4x4wagen met prive chauffeur/reisleider.

Niet inbegrepen:

Reis- en annuleringsverzekering.
Vliegticket.
Lunch en drankjes.
Diner dag 2 ,10 en 11.
Entreegelden.
Fooien voor chauffeur en hotelpersoneel.
Zakgeld voor souvenirs!

Prijs rondreis in groep
945.- per volwassene
661.- per kind tot 12 jaar
Reisdetails

Reisduur: 12 daagse
Prijs rondreis in groep
volwassenen €945,-
kind t/m 12 jaar €661,- 30% korting
Gratis t/m 3jaar

Excl.vleigtikets

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Bel ons of kom in contact via ons contactformulier.

020 3413728