8 daagse familie rondreis

Een familie reis door Marokko met zijn afwisseling en variatie met talloze bezienswaardigheden. Marokko is een zeer gastvrij land. Het Atlasgebergte trekt vooral de liefhebbers van natuur en avontuur. De mogelijkheden die Marokko biedt zijn ontelbaar. Als je de steden en dorpen van Marokko bezoekt zul je al snel verrukt zijn van de Kasbah’s, tuinen en lokale souk’s (marktjes). Op de dromedaris rijdt je door de gouden zandduinen.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Wat gaan we doen?

1- Amsterdam – Marrakech

Bij aankomst op het vliegveld van Marrakech. Transfer naar Riad in de oude Medina van Marrakech.  Afhankelijk van u aankomst komt de reisleider u ophalen bij uw Riad voor een wandeling in de Madina van  Marrakech en om haar oudheden te bezoeken. U bezoekt het rijkelijk versierde Bahia Paleis met haar architectuur. Hierna wandelt u door de vele kleur- en geurrijke straatjes en souks, van de oude Medina van Marrakech.  Overnachting in Riad

2- Marrakech – Ouarzazate- Boumalen dades

Na ons ontbijt rijden we richting Hoge Atlas over de Tizi ‘n Tichka pas. Aan het begin van de middag komt u aan bij de mooie Kasbah van Aït Benhaddou, een middeleeuwse verstevigde stad met hoektorens en smalle steegjes. Na het lunchen dan gaan we ongeveer 15 km rijden naar de Hollywood van Marokko  Filmstudios van Ouarzazate waar beroemde films zijn opgenomen zoals: The Gladiator of Arabia, Jewel of the Nile, Prince of Persia, The Bible. Na ons bezoek rijden we verder naar Boumalen Dades voor overnachting in Kasba.

3- Boumalen dades – Aït Youl

Vandaag gaan we een leuke wandeling maken met een muildier en onze begeleiders voor een dag door Mgouna.  De vallei kinderen mogen op de rug meerijden. Als we dat willen kunnen we heerlijk lunchen in de open lucht . Overnachting gitehouse bij een Marokkaanse familie.

4- Aït Youl – Zagora – Erg Lihoudi

Wij nemen afscheid van de familie en gaan verder via de Draa vallei. De Draa Vallei waar de rivier de Dra doorloopt is een lange lus van palmbommen en dadels langs kleine dorpjes en vele Kasbahs even buiten Zagora ligt Tamegroute. We gaan naar de pottenbakkers waar we een kijkje nemen. Bij de plaats Erg Lihoudi gaan we offroad rijden naar ons tentenkamp waar we gaan overnachten onder de sterren. Het is zeker een onvergetelijke ervaring de stilte in de woestijn

5- Woestijntocht

In de ochtend staan de dromedarissen bij de tent en zal alles in gereedheid gebracht worden om u en uw kinderen mee te nemen naar een mooie wandeling door de woestijn. Uw begeleiders maken halverwege de dag een heerlijke lunch. Na de siësta gaat het verder naar een bestaand tentenkamp of door de mannen zelf opgezet. Er wordt hout gezocht en en een kampvuurtje gemaakt en nadat het avond eten is klaargemaakt kunt u heerlijk achterover hangen en genieten van de stilte en de schoonheid van de woestijn en het heelal.

6- Woestijn- M’hamid – Zagora

Na onze overnachting en ervaring in de woestijn gaan we verder met ons 4×4 wagen terug naar het Oase dorp M”hamid voor een bezoek aan een Kasbah die nog steeds bewoond wordt. Het is een eeuwenoude plek waar tot in de jaren 70 van de vorige eeuw nog handel werd gedreven met de kamelenkaravanen uit Timboektoe. Dan gaat de reis verder naar Zagora. Overnachting in Zagora.

7- Zagora – Marrakech

Na ons ontbijt rijden we terug naar Marrakech voor overnachting in Riad in de oude Madina van 1001 nacht.

8- Marrakech – Amsterdam

Transfer naar het vliegveld voor terug vlucht

Details

Dit is inbegrepen in de reis:


Overnachting en ontbijt
5x diner
Transfers
Vervoer per 4×4 of mini bus met begeleider / chauffeur , dromedaris rit
Stadsgids Marrakech en wandeling Ait Youl.

Niet inbegrepen:

Vlucht
Lunches2x Diner
Mineraalwater
Fooi

680.- p.p
Reisdetails

Reisduur: 8 daagse
Prijs rondreis in groep
volwassenen €680,-
kind t/m 12 jaar €476,- 30% korting
Gratis t/m 3jaar

Excl.vliegtickets

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Bel ons of kom in contact via ons contactformulier.

020 3413728