Tel: +31 (0) 20 3413728 NL info@reisbureaumarrakech.nl

Rondreis door het zuiden en de kust

9- daagse rondreis door het zuiden en de kust

Bijkomen en ontspannen op nog geen 4 uur vliegen hiervandaan. Met deze rondreis door het zuiden van het prachtige Zuid-Marokko beleef jij een waar sprookje. Je ontdekt Marokko op een ontspannen manier. Na deze rondreis voel jij je als herboren.

Bij aankomst op het vliegveld in Marrakech staat onze chauffeur al op je wachten. Hij brengt je naar een prachtige Riad in de oude medina van Marrakech.

Jouw sprookje begint gelijk vanaf het moment dat je hier aankomt. Wandelen door de souks en een bezoek aan prachtige gebouwen en paleizen geven jou een betoverende start van deze onvergetelijke vakantie. Vergeet niet je fototoestel mee te nemen!

Langs de stadsmuren van Marrakech nemen wij je mee over slingerende wegen omhoog op onze route. Onderweg naar het Hoge Atlas Gebergte. Je komt langs prachtige steden en dorpen en je wordt verblind door de schoonheid van de natuur. Je reist langs sprookjesachtige kasbahs op de route van duizenden kasbahs. Laat je betoveren door de hoge bergpassen en kloven met zijn oranje kleuren.

Onderweg word je omringd door de schoonheid van het prachtige landschap in de verschillende valleien, watervallen en de betoverende groene oases.

Kennismaken met het echte leven in Marokko

Je bezoekt echte pottenbakkers en gaat off road op avontuur in de prachtige goudkleurige woestijn. Uitgestrekte zandvlaktes, hoge zandduinen en de stilte van de woestijn bezorgen jou een oase van rust. Je slaapt in een tentenkamp en beleeft de dag en nacht als een echte nomade. Voel je het al? Onder de prachtige sterrenhemel waar duizenden sterren stralen als kleine diamantjes kom jij helemaal tot rust.

We nemen je mee na een gebied waar duizenden Arganbomen groeien. Dit is een bedreigde boomsoort.

Je gaat wandelen in een stad welke gespecialiseerd is zilverwerk, en je maakt kennis met de echte berber kunstnijverheid.

Na al deze avontuurlijke dagen waarin je de cultuur van Marokko hebt geproefd en als een echte nomade hebt geleefd is het tijd om te relaxen.

Dit doe je in Essaouira, een geliefd oord voor windsurfers. Dit is een typisch Marokkaans kustplaatsje met een adembenemende medina en kilometers strand. Een heerlijke plek waar de vis nog elke ochtend vers voor je wordt gevangen.

De laatste dag mag je helemaal vrij besteden. Dwaal door de steegjes en koop mooie souvenirs om deze vakantie voor altijd te herinneren. Geniet van de prachtige kleurrijke tuinen en snuif de heerlijke geuren van verschillende kruiden op.

Deze dag is de afsluiter van jouw onvergetelijke vakantie naar het veelzijdige Marokko.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

1- Amsterdam – Marrakech 

Aankomst op het vliegveld van Marrakech manara . Transfer naar Riad oude Medina van Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u eventueel nog een bezoek brengen met onze reisleider aan   het Bahia Paleis, Medressa Ben Youssef en wandelen door de souks van de Oude Medina. Overnachting met ontbijt.

Bahia paleis

2- Marrakech – Oase Fint

Vandaag rijden we richting het Hoge Atlas gebergte naar het zuiden. Hier gaan we een bezoek brengen aan de Kashba Aït Benhaddou. Dit is een oude Kasbah die voor vele films als decor heeft gediend zoals Prince of Persia, Sands of time. Overnachting met ontbijt en diner in Oase Fint

Ouarzazate film studio

3- Oase Fint – Kelaat Mgoun – Boumalen Dades

Na het ontbijt rijden we  naar Skoura voor bezoek aan Kasbah Amerhidil dat mooi verscholen ligt tussen de landbouwveldjes. Vervolgens rijdt u door langs Rozen vallei (Kelaa Mgouna naar Boumalne Dades waar je gaat overnachten met ontbijt en diner in een Kasbah. 

Dades vallei

4- Boumalen Dades – Zagora – Erg Lihoudi

Vandaag gaat de reis naar Zagora verder naar de poort van de Sahara. via Draa vallei met haar vele Kasbah’s en een kilometers langgerekte palmentuin. Onderweg bezoekt je de pottenbakkers van Tamegroute, dan verder naar de woestijn daar zal er off road gereden worden om uit te komen bij ons tentenkamp voor ons overnachting in de woestijn bij Erg Lihoudi. Optioneel kunt u hier een kamelentocht maken. Overnachten met ontbijt en diner

woestijn

5- Erg Lihoudi – Oase Hamma – Chigaga

U verblijft de hele dag in de woestijn. Wij gaan een bezoek brengen aan de oase van Hamma verder komt u bij het tentenkamp in Chigaga aan met zijn hoge zandduinen en oase van rust. Overnachting met ontbijt en diner in tenten.

woestijn

6- Chigaga – Foum Zguid – Taroudant 

Via Lac Iriki naar Tazenaght. waar prachtige tapijten worden geweven. We nemen hier ook een kijkje. U rijdt verder langs een  gebied waar duizenden bedreigde boomsoort Arganbomen groeien.  Overnachting met ontbijt in Kasbah in het (klein Marrakech )Taroudant stad.

Taroudant

7- Taroudant – Essaouira

Essaouira

Na je ontbijt maken we een wandeling door Taroudant. De stad Taroudant is gespecialiseerd in zilverwerk, berber kunstnijverheid . Hierna gaan we richting Essaouira. Aangekomen maken we een wandeling door deze mooie en bijzondere vissersdorp. Tegenwoordig is Essaouira vooral bekend als toeristische trekpleister. Ook is het een geliefd oord van windsurfers. Medina’s van Essaouira staan in 2001 genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst Jaarlijks in juni vind er een Gnawa en wereldmuziek-festival plaats  overnachting met ontbijt in Riad

8- Essaouira

Essaouira

Vrije dag om zelf de Madina’s te verkennen of liever met ons reisleider. Natuurlijk is er genoeg te zien en uiteraard niet te vergeten zijn er vele restaurants waar u verse vis kunt eten Overnachting met ontbijt in Riad.

9- Essaouira – Agadir

Transfer naar vliegveld van Agadir of Marrakech

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Rondreis in 4×4 of minibus met NL reisleider/ chauffeur
Alle overnachting met ontbijt
Transfers van en naar vliegveld
Stadsgids Marrakech en Taroudant

Niet inbegrepen:

Entreekosten
Overige maaltijden, drankjes
Lunches
Fooien
Dromedaris tocht in Erg Lihoudi

Prijs vanaf € 585.- p.p.

Reisdetails

Privé rondreis het zuiden en de kust
Reisduur: 9 daags rondreis

Ook beschikbaar als individuele reis

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Direct contact met ons:

020 3413728