previous arrow
next arrow
Slider

Het zuiden en de Kust 9 daagse rondreis

Een reis door het zuiden met mooie Kasbahs ook wel de route van duizenden kasba’s genoemd en dades vallei, rozen vallei. Ervaar de schoonheid en de stilte van de woestijn goud duinen van(Chigaga ) en een wandeling door klein Marrakech(Taroudant) met zijn berberkunstnijverheid en zilverwerk en Medina van Essaouira genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kustplaats is ook geliefd bij windsurfers.

Dag planing:

1- Marrakech

2- Oase Fint

3- Kelaat Mgouna

4- Erg Lihoudi

5- Chigaga

6- Troudant

7- Essaouira

8- Essaouira

9- Agadir

 

1- Amsterdam – Marrakech 

Aankomst op het vliegveld van Marrakech manara . Transfer naar Riad oude Medina van Marrakech. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u eventueel nog een bezoek brengen met onze reisleider aan   het Bahia Paleis, Medressa Ben Youssef en wandelen door de souks van de Oude Medina. Overnachting met ontbijt.

2- Marrakech – Oase Fint

Vandaag rijden we richting het Hoge Atlas gebergte naar het zuiden. Hier gaan we een bezoek brengen aan de Kashba Aït Benhaddou. Dit is een oude Kasbah die voor vele films als decor heeft gediend zoals Prince of Persia, Sands of time. Overnachting met ontbijt en diner in Oase Fint

3- Oase Fint – Boumalne – Kelaat Mgoun 

Na uw ontbijt rijden we via Dades-vallei naar Skoura voor bezoek aan Kasbah Amerhidil dat mooi verscholen ligt tussen de landbouwveldjes. Vervolgens rijdt u door de Rozenvallei langs naar Boumalne Dades waar u gaat overnachten met ontbijt en diner in een Kasbah. 

4- Kelaat Mgoun – Zagora – Erg Lihoudi

Vandaag gaat de reis naar Zagora verder naar de poort van de Sahara. via Draa vallei met haar vele Kasbah’s en een kilometers langgerekte palmentuin. Onderweg bezoekt u de pottenbakkers van Tamegroute, dan verder naar de woestijn daar zal er off road gereden worden om uit te komen bij ons tentenkamp voor ons overnachting in de woestijn bij Erg Lihoudi. Optioneel kunt u hier een kamelentocht maken. Overnachten met ontbijt en diner

5- Erg Lihoudi – Oase Hamma – Chigaga

U verblijft de hele dag in de woestijn. Wij gaan een bezoek brengen aan de oase van Hamma verder komt u bij het tentenkamp in Chigaga aan met zijn hoge zandduinen en oase van rust. Overnachting met ontbijt en diner in tenten.

6- Chigaga – Foum Zguid – Taroudant 

Via Lac Iriki naar Tazenaght. waar prachtige tapijten worden geweven. We nemen hier ook een kijkje. U rijdt verder langs een  gebied waar duizenden bedreigde boomsoort Arganbomen groeien.  Overnachting met ontbijt in Kasbah in het (klein Marrakech )Taroudant stad.

7- Taroudant – Essaouira

Na uw ontbijt maken we een wandeling door Taroudant. De stad Taroudant is gespecialiseerd in zilverwerk, berber kunstnijverheid . Hierna gaan we richting Essaouira. Aangekomen maken we een wandeling door deze mooie en bijzondere vissersdorp. Tegenwoordig is Essaouira vooral bekend als toeristische trekpleister. Ook is het een geliefd oord van windsurfers. Medina’s van Essaouira staan in 2001 genoteerd op de UNESCO Werelderfgoedlijst Jaarlijks in juni vind er een Gnawa en wereldmuziek-festival plaats  overnachting met ontbijt in Riad

8- Essaouira

Vrije dag om zelf de Madina’s te verkennen of liever met ons reisleider. Natuurlijk is er genoeg te zien en uiteraard niet te vergeten zijn er vele restaurants waar u verse vis kunt eten Overnachting met ontbijt in Riad.

9- Essaouira – Agadir

Transfer naar vliegveld van Agadir

Prijs:  vanaf  € 610,- p.p bij en groep van 6 max 16 personen op basis van twee personen in 1 kame

Wij gaan voor u op zoek naar de meest bijzondere bezienswaardigheden tijdens een prachtige reisroute buiten de gebaande paden en overnachting in sfeervolle, authentieke accommodaties zoals riads, kasbahs of hotels. Daarnaast kennen we de bestemmingen uit eigen ervaring onze persoonlijke service garandeert een unieke ervaring

Inbegrepen:

 

  • Rondreis in 4×4 of minibus met NL reisleider/ chauffeur
  • Alle overnachting met ontbijt
  • Transfers van en naar vliegveld
  • Stadsgids  Marrakech en Taroudant

niet inbegrepen:

  • Entreekosten
  • Overige maaltijden, drankjes
  • Lunch
  • Fooien
  • Dromedaris tocht in Erg Lihoudi