8 daagse rondreis Kasbah route

Deze reis neemt ons door de mooie route van lemen kasbahs( forten) en duizenden palmbomen, indrukwekkende kloven, vruchtbare valleien en mooie landschappen. Met begeleiding van een engels of Nederlandstalige gids afhankelijk van de reizigers. Het magische Marrakech of wel genoemd de parel van het zuiden met talloze monumenten van de Medina van één duizend jaar oud. Het centrale hoogtepunt het Djem el fna plein. Het zuiden is een mengeling van wat Marokko te bieden heeft. De overnachtingen zijn in de sfeervol Riads of Kasba’s.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Wat gaan we doen?

1-  Marrakech

Bij aankomst in Marrakech word je opgehaald door onze chauffeur die je  brengt naar je Riad  in het oude Medina, het ommuurde stadscentrum Medina. Bezoek aan de stad indien vroege aankomst vlucht: bv. Paleis van Bahia, medersa Ben Youssef. Overnachting in een Riad met ontbijt. 

2- Marrakech-tamnougalt

Vandaag steken we het atlas-gebergte over, Over Tizi-n-Tichkapas (2.260m hoog) met zijn kronkelende bergweg en adembenemende landschappen. Bij Dra-vallei worden we rondgeleid in de ksar van het dorp Tamnougalt. Overnachting, ontbijt  in een authentieke Kasbah.

3- Tamnougalt -Marzouga

Na ons ontbijt vertrekken we richting Merzouga, langs de Dra-vallei . Aangekomen in Marzouga gaan we verder op de rug van dromedarissen door goudkleurige zandduinen. We komen aan bij een tentenkamp aan de rand van de woestijn. Overnachting,ontbij en diner

4-  Marzouga

We laten de woestijn achter ons en rijden richting tinejdad langs traditionele dorpjes. Wij worden daar ontvangen in een oud gerenoveerd dorp. We wandelen door de straatjes en krijgen meer te weten over de berbers cultuur, door het gedocumenteerde museum. In de andalousische tuin zullen wij heerlijk genieten van een tajine. Overnachting,ontbij en diner

5- Marzouga-Boumalen Dades

De volgende stad is Tinghir -kloof. De kloof is fascinerend vanwege de gigantisch hoge rotswanden van 300m welke mee kleuren met de stand van de zon. Deze kloof is een uitloper van het Atlasgebergte en wij zullen daar komen door te rijden door de mooie oases van Tinghir. Wij zullen natuurlijk een wandeling maken door de palmentuinen hier zullen wij een koffie pauze nemen. We zullen onze weg vervolgen naar de Kasbah in de Vallei van de duizend Kasbahs, na een dag vol mooie plekken en uitzichten zullen wij overnachten in een Kasbah met ook een prachtig uitzicht over de vallei. Overnachting, ontbijt.

6-Boumalen  dades- Ouarzazate

Vandaag rijden we richting Skoura en rijden door naar Ouarzazate. Deze stad staat bekend als het Hollywood van Marokko. We zullen zeker de beroemde filmstudio’s bezoeken waar onder anderen de films: Prince of Persia, en Sands of time zijn opgenomen. Overnachting en ontbijt in een Riad.

7-Ouarzazte- Marrakech

Vandaag rijden we richting Marrakech via tizi-n-tichka en bergpas door de hoge atlas. Een laatste keer steken we het Atlas-gebergte over, waar u de rest van de dag heeft om de Souks van Marrakech te ontdekken. Op zoek naar leuke souvenirs of een bezoekje aan het Paleis van Bahia of de madersa Ben Youssef. Ook mogelijk is: een feestelijke avond in de Palmentuinen van Marrakech met diner en paardenshow. (+40 euro p.p. Overnachting en ontbijt

8-Transfer naar de vliegveld voor de terugvlucht 

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Alle overnachtingen en ontbijt op sfeervolle locaties, Riads
Dromedaris-rit
Vervoer in mini busje of 4×4 met privé-chauffeur
5 x Diners

Niet inbegrepen:

Reis- en annuleringsverzekering. Dit wordt sterk aangeraden
2x dines ,Lunches en drankjes
Fooien
Entree kosten

565.- p.p
Reisdetails
Privé rondreis kasbah route
Reisduur: 8 daagse
Prijs: €565,- p.p. o.b.v. 6 pers

Excl.vliegtickets

Ook beschikbaar als individuele reis

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Bel ons of kom in contact via ons contactformulier.

020 3413728