Tel: +31 (0) 20 3413728 NL info@reisbureaumarrakech.nl

Rondreis kasbah route zuid Marokko

8-daagse rondreis Kasbah route

Op nog geen 4 uur vliegen zit je in Marokko. “Sesam open u”, je kent het vast wel. Een land zo dichtbij maar zodra je uit het vliegtuig komt stap je in een andere wereld. Met deze rondreis door de Kasbah route beleef je een vakantie die je nooit meer gaat vergeten.

Je komt aan met het vliegtuig in Marrakesh, waar onze chauffeur al klaarstaat om jou op te halen.

Hij brengt je naar een echte riad in het oude Medina.

Het sprookjesachtige avontuur gaat beginnen. Met een Engelstalige of Nederlandstalige reisleider nemen wij je mee in de wonderlijke, fascinerende wereld van Marokko.

Je steekt het Hoge Atlasgebergte over en klimt en klautert tot wel 2260 m hoog. Je wandelt in adembenemende landschappen met kronkelende bergweggetjes. Op de rug van een dromedaris verken je de goudkleurige woestijn met uitgestrekte hoge zandduinen. Je slaapt in een tent in de woestijn onder een prachtige sterrenhemel.

Wat kun je nog meer tijdens deze 8-daagse rondreis verwachten? Je ontmoet lokale bevolkingen en leert alles over de oude Berberse cultuur. Je brengt een bezoek aan een museum en ontdekt de geschiedenis van het oude Marokko.

Een wandeling langs kloven, rotswanden en landschappen.

dades vallei

Je wandelt langs kloven met gigantische hoge rotswanden tot wel 300 m die mee kleuren met de stand van de zon. Hierbij word je omringd door prachtige palmentuinen en betoverd door mooie groene oases.

Nadat je bent bijgekomen door de veelzijdige prachtige landschappen van Marokko nemen we je mee naar het Hollywood van Marokko. Als een echte filmster loop je door de beroemde filmstudio’s waar vele bekende films zijn opgenomen.

Hierna laat je Hollywood achter om de reis te vervolgen. Voor de laatste keer steek je het prachtige Atlasgebergte over en dan krijg je een dag om geheel zelf te besteden. Bezoek de mooie betoverende paleizen en kijk je ogen uit door al het moois wat hier te zien is. Loop over de bruisende souks van Marrakesh en laat je verleiden door de charmes van de marktverkopers. Prachtige kleurrijke souvenirs zijn hier te koop om deze vakantie voor altijd te herinneren.

Een vakantie in een land die al je verwachtingen overtreft! Een vakantie die nog lang in je geheugen blijft en waar je jaren later nog aan terug denkt.

Dat beleef jij met deze prachtige reis door een boeiend veelzijdig land. Je maakt kennis met de bevolking en wordt verrast door de schitterende landschappen, de indrukwekkende steden én de prachtige cultuur.

dades vallei

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

1-  Marrakech

Bij aankomst in Marrakech word je opgehaald door onze chauffeur die je  brengt naar je Riad  in het oude Medina, het ommuurde stadscentrum Medina. Bezoek aan de stad indien vroege aankomst vlucht: bv. Paleis van Bahia, medersa Ben Youssef. Overnachting in een Riad met ontbijt. 

Marrakech

2- Marrakech-tamnougalt

Vandaag steken we het atlas-gebergte over, Over Tizi-n-Tichkapas (2.260m hoog) met zijn kronkelende bergweg en adembenemende landschappen. Bij Dra-vallei worden we rondgeleid in de ksar van het dorp Tamnougalt. Overnachting, ontbijt  in een authentieke Kasbah.

Tizi n Tichka

3- Tamnougalt -Marzouga

Na ons ontbijt vertrekken we richting Merzouga, langs de Dra-vallei . Aangekomen in Marzouga gaan we verder op de rug van dromedarissen door goudkleurige zandduinen. We komen aan bij een tentenkamp aan de rand van de woestijn. Overnachting,ontbij en diner

Marzouga

4-  Marzouga

We laten de woestijn achter ons en rijden richting tinejdad langs traditionele dorpjes. Wij worden daar ontvangen in een oud gerenoveerd dorp. We wandelen door de straatjes en krijgen meer te weten over de berbers cultuur, door het gedocumenteerde museum. In de andalousische tuin zullen wij heerlijk genieten van een tajine. Overnachting,ontbij en diner

 

Marzouga

5- Marzouga-Boumalen Dades

De volgende stad is Tinghir -kloof. De kloof is fascinerend vanwege de gigantisch hoge rotswanden van 300m welke mee kleuren met de stand van de zon. Deze kloof is een uitloper van het Atlasgebergte en wij zullen daar komen door te rijden door de mooie oases van Tinghir. Wij zullen natuurlijk een wandeling maken door de palmentuinen hier zullen wij een koffie pauze nemen. We zullen onze weg vervolgen naar de Kasbah in de Vallei van de duizend Kasbahs, na een dag vol mooie plekken en uitzichten zullen wij overnachten in een Kasbah met ook een prachtig uitzicht over de vallei. Overnachting, ontbijt.

Dades vallei

6- Boumalen Dades -Ouarzazate

Vandaag rijden we richting Skoura en rijden door naar Ouarzazate. Deze stad staat bekend als het Hollywood van Marokko. We zullen zeker de beroemde filmstudio’s bezoeken waar onder anderen de films: Prince of Persia, en Sands of time zijn opgenomen. Overnachting en ontbijt in een Riad.

Film studio Ouarzazate

7-Ouarzazte- Marrakech

Vandaag rijden we richting Marrakech via tizi-n-tichka en bergpas door de hoge atlas. Een laatste keer steken we het Atlas-gebergte over, waar u de rest van de dag heeft om de Souks van Marrakech te ontdekken. Op zoek naar leuke souvenirs of een bezoekje aan het Paleis van Bahia of de madersa Ben Youssef. Ook mogelijk is: een feestelijke avond in de Palmentuinen van Marrakech met diner en paardenshow. (+40 euro p.p. Overnachting en ontbijt

Marrakech

8-Transfer naar de vliegveld voor de terugvlucht 

vliegveld

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Alle overnachtingen en ontbijt op sfeervolle locaties, Riads
Dromedaris-rit
Vervoer in mini busje of 4×4 met privé-chauffeur
5 x Diners

Niet inbegrepen:

Reis- en annuleringsverzekering. Dit wordt sterk aangeraden
2x dines ,Lunches en drankjes
Fooien
Entree kosten

Prijs vanaf € 565.- p.p.

Reisdetails
Privé rondreis kasbah route
Reisduur: 8 daagse

Excl.vliegtickets

Ook beschikbaar als individuele reis

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Direct contact met ons:

020 3413728