previous arrow
next arrow
Slider

Koningssteden 10 dagen Rondreis

Rondreis langs de vier Koningsteden van Marokko: Rabat, Meknes, Fes en Marrakech. Deze schilderachtig Marokkaanse steden die ooit de residentie waren van een rijke Marokkaanse dynastie met levendig middeleeuwse markten, Moskeeën, Mausolea, Paleizen en natuurlijk het klopende hart van Marrakech. Djema el fna plein met zijn muzikanten, geuren uit eetstalletjes, slangenbezweerders en veel meer.

 

Dagplanning:

1- Casablanca
2- Rabat
3- Meknes
4- Fes
5- Fes
6- Atlas
7- Marrakech
8- Marrakech
9- Marrakech
10- Retour

 

Wat gaan we doen?

1-  Aankomst Casablanca

Aankomst in Casablanca staat onze reisleider op u te wachten. Na het ontvangen van uw bagage vertrekken wij naar een mooi hotel in het centrum van de grote handelsstad Casablanca.  Indien vroege vlucht dineren in een restaurant!

2 – Casablanca-Rabat

Vandaag gaan we een bezoek brengen aan een imposant moskee: Hassan II. Wel moeten we netjes gekleed gaan. De negen hectare complex van de moskee is gelegen tussen de haven en de vuurtoren. Wij zullen daar een uitgebreide rondleiding krijgen. Traditionele ambachtslieden hebben zes jaar gewerkt om al deze ruwe materialen te verwerken tot mozaïeken, stenen, marmeren vloeren, zuilen, houtsnijwerken en geschilderde plafonds. In de middag rijden we door naar de hoofdstad Rabat, waar wij ook zullen overnachten. We hebben daar de middag om de sfeervolle oude stadsgedeelte en de regeringsgebouwen en paleizen te bezoeken, de Hassan toren en de Oudaia kasbah 
 overnachting in Rabat

3- Rabat-Meknes

Na ons ontbijt vertrekken wij richting Meknes. We verblijven in een mooie Riad. In de oude Madina bezoeken we de graanschuren, het mausoleum van Moulay Ismael en de indrukwekkende ruïnes van de paardenstallen van de sultan Overnachting in een Riad.

4-  Meknes-Fes

Op onze vierde dag vertrekken wij naar Fes. Voordat wij doorgaan naar Fes brengen wij nog een bezoekje aan Volubilis de ruïnes van een romeinse stad. Deze is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook komen wij langs de heilige stad Moulay Idriss. Na de rondleiding en heerlijke lunch rijden wij door naar Fes. Daar zullen wij wederom overnachten in een prachtig gerestaureerde Riad.

5-  Fes

In Fes brengen wij een bezoek aan de medersa van Bou Inania, de koranschool (de eerste universiteit van Marokko), Fondouk Nejjarine, Kariouine Universiteit en het mausoleum van Moulay Idriss II. Tegen het einde van de dag zullen wij een rondrit maken om Fes. Op verschillende plekken zullen wij over Fes heen kunnen kijken. Ook brengen wij een bezoekje aan een mozaïek-atelier en de traditionele pottenbakkerij. Overnachting in Fes.

6- Fes- Midden Atlas 

Na een ontbijt, laten we Fes achter ons en en rijden we  door het Midden-Atlas naar één van de natuurwonderen in Marokko. Wees getuige van de adembenemende 110 meter hoge watervallen, die van de woeste kliffen naar beneden storten. Overnachting in Ouzoud.

7-  Ouzoud-Marrakech

We nemen de tijd om de 110 meter hoge watervallen te bekijken en kunnen genieten van de lokale Berberaapjes of regenbogen boven de watervallen. Lunch in één van de restauranten langs de schaduwrijke paden richting de waterval. Daarna rijden we door naar Marrakech waar we gaan overnachten. Eerst brengen wij een bezoek aan het bekende Djemaa el Fna plein. Hier zijn veel straatartiesten te vinden zoals: acrobaten, slangenbezweerders, verhalenvertellers en muzikanten. Ook zijn er eetkraampjes waar we die avond gaan dineren Overnachting in Riad in Marrakech.

8-  Marrakech

Marrakech is een waar doolhof van smalle straatjes. Het hart van de Medina is het grote plein Jemaa el Fna. We bezoeken het Dar Saïd Museum, Paleis El Badi en het Paleis Bahia en Fantasia (paardenshow)avond met diner(optioneel).

9-  Marrakech

vrije dag.

Mogelijkheid tot het volgen van van een traditionele kookworkshop of bezoek aan de hammam voor bijvoorbeeld een reinigende scrubsessie  en ontspannen massage of de Tuinen van Majorelles. Diner en overnachting in een Riad.

10-  transfer naar de luchthaven voor terugvlucht.

Prijs:  vanaf 625.- euro p.p excl. vliegticke

Wij gaan voor u op zoek naar de meest bijzondere bezienswaardigheden tijdens een prachtige reisroute buiten de gebaande paden en overnachting in sfeervolle, authentieke accommodaties zoals riads, kasbahs of hotels. Daarnaast kennen we de bestemmingen uit eigen ervaring onze persoonlijke service garandeert een unieke ervaring.

Ook beschikbaar als individuele reis.

Inbegrepen:

 

 • Begeleiding door Nederlands reisleider.
 • Alle transfers van en naar vliegveld
 • Rondreis in een comfortabel minibusje of 4×4 jeep.
 • Alle overnachtingen op sfeervolle locaties, op basis van  DP (behalve diner dag 1, 5, en 8 op basis van Twee persoons kamers

Niet inbegrepen:

 • Vliegticket.
 • Reis – annuleringsverzekering.
 • Overige maaltijden en drankjes
 • Fooien

Optioneel:

 • Diner en spektakel Marrakech dag 8 à 40 euro p.p
 • Kookworkshop in Marrakech 45 Euro p.p.
 • Mogelijkheid tot verlenging in Marrakech of Essaouira.
 • Supplement single kamer +225 euro