Tel: +31 (0) 20 3413728 NL info@reisbureaumarrakech.nl

Rondreis door Marokko

15-daagse rondreis door Marokko

Marokko, het land waar je het gevoel krijgt dat je een sprookje binnenloopt.

Het land met zijn geheimzinnige en zijn veelzijdige karakter. Met deze 15-daagse rondreis door het prachtige veelzijdige Marokko beleef je een sprookjesachtige vakantie die je nooit meer gaat vergeten!

Bewonder tijdens deze reis alles wat Marokko te bieden heeft. Moderne steden, uitgestrekte woestijnvlaktes en hoge bergtoppen. Wij nemen je aan de hand mee en laten je alle facetten van het land zien.

De reis begint in Casablanca waar je de grootste moskee van Marokko.

De Hassan II Moskee gaat bezoeken, één van de weinige moskeeën die je mag bezoeken als niet-moslim. De moskee met zijn 200 meter hoge minaret is de hoogste ter wereld! Laat je betoveren en je de adem ontnemen door deze prachtige moskee.

Hierna reis je naar de Koningsteden Rabat, Meknes en Fes en vanuit daar gaan we door naar Marrakech.

De andere wereld

Je belandt hier in een andere wereld. Onze gids laat je alle historische monumenten van de steden zien. Je wordt verwonderd door de brede straten en prachtige grote tuinen en je ontdekt kalme plekjes aan de oceaan. Laat je hart stelen door de intieme straatjes en de prachtige minaretten die je samen met ons en in je eigen vrije tijd gaat bewonderen en ontdekken.

Na het ontdekken van de bruisende steden gaan we door naar het Zuiden van Marokko. De hectiek laat je achter en we reizen door naar Het Atlasgebergte. Op een route waar jij je ogen uitkijkt. Door prachtige bergen, meren en dorpjes kom je aan in de prachtige betoverende Sahara omringt door palmbomen. Je maakt kennis met lokale handelaren, nomaden en Arabische woestijnbewoners.

Je beleeft de sensatie van de dierenmarkten waar ze schapen, ezels en vogels verkopen.

In deze sprookjesvakantie ga je ook op kameelsafari door de duinen. Spannend, maar zeker een avontuur die je moet meemaken.

Na al de spanning is het ook tijd voor ontspanning. Je maakt een wandeling door de eindeloze woestijn. Omringd door zandduinen waar de zonnestralen het landschap een gouden gloed geven. De overweldigde stilte van de woestijn en de prachtige zonsondergang zorgen ervoor dat je heerlijk tot rust komt.

In deze bijzondere ontdekkingsreis beleef je de bruisende hectiek van de grote steden en ontmoet je de lokale bevolking. Je ziet de meest fascinerende landschappen, de oneindige woestijn en komt vervolgens tot rust en gaat relaxen op de stranden aan de Atlantische oceaan.

Deze afwisselende 15- daagse rondreis door Marokko wordt een vakantie die jij nooit meer gaat vergeten!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

1-Amsterdam –Casablanca

De reis begint in Casablanca waar je de grootste moskee van Marokko, de Hassan II Moskee gaat bezoeken, één van de weinige moskeeën die je mag bezoeken als niet-moslim. De moskee met zijn 200 meter hoge minaret is de hoogste ter wereld! Laat je betoveren en je de adem ontnemen door deze prachtige moskee.

Hassan 2 moskee

2-Casablanca – Rabat – Meknes – Fes

We verlaten Casablanca en trekken verder naar Rabat. Een gids zal u al de historische monumenten van de stad laden zien, zoals de Kabash des Oudayas (een oud koninklijk gebouw), de Hassan Tower and Mohamed V Mausoleum. We rijden verder naar de keizerlijke stad Meknes. Ook hier gaan we met een gids op pad om alle hoogtepunten van Meknes te bezoeken. We bekijken de oude graanschuren en het Mausoleum van Moulay Ismail. We lopen door naar het spectaculaire middelpunt van de stad: de Bab Mansour een oude stadspoort in Meknes. Vervolgens trekken we verder naar de heilige stad Moulay Idriss. Hier zou Moulay Idriss in 789 de islam mee hebben gebracht naar het land. Om deze redenen is de stad naar hem vernoemd. Daarnaast was hij ook van invloed op de bouw van Fes, wat later doorgezet werd door zijn zoon: Moulay Idriss II. Overnachting met ontbijt.

Rabat

3- Fes

Vandaag hebben we de gehele dag om Fes te ontdekken. We zien vele Islamitische architecturen, historische monumenten, Joods erfgoed en we bekijken UNESCO World Heritage gebieden. Het koninklijk paleis in fez, gebouwd in de 14e eeuw is een van de grootste paleizen in heel Marokko. Vervolgens gaan we verder naar de Joodse wijk Mellah, in de oude wijken van Marokko die vaak een ommuurde grens hebben. Hier bezoeken we de Souk, een Arabische markt en lopen we langs de vele kraampjes vol geuren en kleuren. In de middag bent u vrij om de rest van het stadje te ontdekken en in de avond dineren we in het hart van de Medina van Fes. Overnachting met ontbijt.

Fes

4- Fes – Merzouga

vanuit Fes rijden we richting het Atlasgebergte naar het zuiden van Marokko. Hier vind je de meest prachtige bergen, meren en dorpjes. Na de lunch komen we aan bij Erfoud. Erfoud is een Marokkaanse stad, gelegen in het woestijnlandschap, die vooral bekend is om zijn fossielbewerking. Het is een van de belangrijkste oases van Marokko. We vervolgen onze reis door de dorre woestijn vlaktes die ons leiden naar de Rissani markt; ontmoet hier de lokale handelaren, nomaden, Berbers en Arabisch woestijnbewoners die hier komen om alle soorten kleding, waren, planten, kruiden, groenten en dieren te verkopen. Je vind hier namelijk een schapenmarkt, ezelmarkt en vogelmarkt. De sensatie van omringd worden door de eindeloze woestijn is ongelooflijk rustgevend en de stilte is overweldigend. Maak een korte wandeling naar de duinen en geniet van een adembenemende zonsondergang. Overnachting, ontbijt en diner.

Marzouga

5-Merzouga

Vandaag gaan we iets spannends doen: we gaan op kameel safari in de duinen. Vanuit de accommodatie maken we een wandeling van ongeveer 1 uur en verlaten we het woestijnlandschap. We zetten onze reis voort naar het kleine dorpje Khamlia en bezoeken daar een muziek-huis waar u getuige bent van traditionele Gnawa voorstelling. De Gnawa bevolking is een etnische minderheid in Marokko, waarvan de voorouders door de slavernij ooit naar Marokko zijn gekomen. In de middag ontdekken we prachtige landschappen en staat uw vervoer klaar: een kameel. U trekt door de woestijn als een echte Nomade. We stoppen bij het kamp van Bedouin, een tentenkamp midden in de duinen waar we ook zullen overnachten . Overnachting, ontbijt en diner.

6- Merzouga – Todra gorges –Boumalne Dades

We verlaten Merzouga via de Tinejdad road naar Tinerhir. We bezoeken het dorpje Elkhorbat waar we naar het Berberse museum gaan, geopend in 2002. Het museum is gevestigd in een groep van drie gerestaureerde huizen in de Ksal El Khorbat Oujdid. Na een bezoek aan het museum gaan we verder richting Tinghir, waar we een prachtige wandeling maken door de palmtuinen en velden. Vlakbij het dorpje Tinghir, vind je de Todra Kloof. De Todra Kloof behoort tot het oostelijke deel van het Hoge Atlasgebergte en ligt vlakbij het stadje Tinerhir. De kloof is duizenden jaren geleden ontstaan doordat de Todra en Dades rivieren over de rotsen stroomden, waarbij zij de rotsen uitholden en er een doorgang ontstond. Tegenwoordig stroomt er over de bodem van de kloof nog steeds een ijskoud riviertje, echter bij lange na niet meer zo groot en krachtig als vroeger. We blijven in Dades Valley, bekend om zijn prachtige kashba’s en prachtige dorpen. Kelaat M’Gouna, de hoofdstad van de rozenvallei, waar de bloem groeit. Het stadje ligt op 1450 meter hoogte en staat bekend om zijn rozen. In mei is het Rozenfestival met dans en muziek. Je ziet rozenhagen, de flessen rozenwater in de winkels en op de woensdagmarkt eveneens gedroogde, eetbare rozen. Overnachten met ontbijt  in een Kasbah.

Tinghir

7- Quarzazate – Marrakech

We bezoeken Taourirt Kasbah, een van de meest bijzondere monumenten in Marokko die uit de 18e eeuw dateert. Sindsdien werd het meerdere malen gerenoveerd. De buitenkant van deze lemen kasbah wordt gedomineerd door de rode kleur en ziet er uit als een groot fort, versierd met kantelen. Ook bezoeken we Atlas Cinema Studio’s, de eerste grote film studio in Noord-Afrika. De site is verdeeld over 20 hectare en biedt alle noodzakelijke diensten en apparatuur voor producties: exterieur en interieur sets, productie-kantoren, werkplaatsen, stallen met getrainde dieren en accommodatie. We verlaten Quarzazate en brengen een bezoek aan Ait Benhaddou, een goed bewaarde Kasbah die voor vele historische films als decor wordt gebruikt (Lawrence of Arabia, The Last Temptation of Christ, en Gladiator). Daarnaast staat de Kasbah ook geregistreerd als een UNESCO World Heritage Site. Verder naar het noorden maakt de uitgestrekte woestijn plaats voor het Atlasgebergte, waar we naar boven zullen reizen naar Tizi n’Tichka. Tizi-n-Tichka is een bergpas door de Hoge Atlas in Marokko. De bergpas bereikt via tal van bochten een hoogte van 2260 meter en is daarmee de hoogste bergpas in Noord-Afrika. Op het hoogste punt bevinden zich enkele winkeltjes en een monument dat herinnert aan de aanleg door het Franse leger in de jaren 1920-1930. In en rond de wintermaanden kan de pas door sneeuwval gesloten zijn . Overnachting met ontbijt.

Film studio Ouarzazate

8-Marrakech

We beginnen vandaag met een tour door Marrakech om deze bijzondere stad te ontdekken. Deze stad is eeuwenlang een ontmoetingsplaats geweest voor Berbers, de oorspronkelijke inwoners van Noord-Afrika en de bevolking van de woestijn. Zoals vele Noord-Afrikaanse steden is Marrakesh verdeeld in twee aparte delen, de Gueliz (moderne) en de Medina (de oude stad). We beginnen onze tour bij de Koutoubia moskee, wat de grootste moskee van Marrakech is en beroemd om zijn minaret. We gaan naar de fascinerende Saadian graven, die dateren uit de tijd van Sultan Ahmed al-Mansur, die regeerde van 1578 tot 1603. Deze opmerkelijke graven staan bekend om hun buitengewone schoonheid. De laatste halte van de tour is het Bahia paleis en museum. Dit blijkt het meest indrukwekkende paleis van zijn tijd te zijn. We eindigen in het Djemaa el Fna, een druk stukje stad waar je vele drukke bazaars, paleizen en moskeeën vindt. Wanneer je in de avond een bezoek brengt aan Djemaa el Fna zul je tussen de duizenden bezoekers diverse curiositeiten zien, zoals slangenbezweerders, verhalenvertellers, acrobaten, waterverkopers in traditionele klederdracht en muzikanten. Rondom het plein bevinden zich diverse restaurants en hotels. Overnachting met ontbijt.

Marrakech

9-Marrakech – Atlasgebergte

Er staat vandaag een spannende dag op het programma. We gaan het Atlasgebergte in en maken daar een wandeling van 3-5 uur. We rijden naar het zuiden van Marrakech waar we richting de voet van de Hoge Atlasgebergtes rijden. Onderweg passeren we Asnj’s wekelijkse Berberse markt, daarna bereiken we het dorpje Imlil. Imlil ligt aan het einde van de geasfalteerde weg en is een klein dorpje in het gebergte. Imlil ligt dicht bij het Toubal gebergte wat de hoogste berg in Noord-Afrika is (4167m). Het dorp heeft zich ontwikkeld als een populaire opstapplaats voor bergbeklimmingen en trekkingen te voet of per muilezel. Na een verfrissend glas muntthee, is het tijd om te veranderen in een echte Berber. Dit deel van de tour beslaat ongeveer 4 km en neemt ons mee naar Aremd, een ander Berber dorp.Tijdens de tocht zult u het echte authentieke Berberse leven ervaren. Lunch in een gezinswoning en overnachting in een lokale Riad of guesthouse. Overnachting met ontbijt.

10-Atlasgebergte | 4 tot 5 uur lopen

Vandaag beklimmen we de pas van Tizi M’zik wat een adembenemend uitzicht over het Atlasgebergte en zijn groene valleien biedt. In de middag bezoeken we de traditionele markt van Imlil. Overnachting met ontbijt.

11-Imlil – Agadir

Van uit imlil in de bergen rijden we via een mooie route langs Taroudant richitng Agadir. Een bekende strandstad in Marokko. Wij stopen bij deze stad, hier vindt u nog de typische Berberse markten. Vanuit Taroudant zetten we koers richining de kust en komen we aan in Agadir. Hier kunt u even genieten van het strand en start het relaxte deel van de rondreis. Overnachting met ontbijt.

Agadir

12- Agadir – Essaouira

Vanuit Agadir reizen we naar Essaouira. Waar we een bezoek brengen aan de charmante kunstenaarswijk. Hier vindt u prachtige witte huizen met blauwe luiken, houtateliers, kunstgaleries en kunt u overheerlijke verse vis eten. Maak een wandeling langs het centrale plein: Place prins Moulay el Hassan en langs Skala du port, de vissershaven. Breng een bezoek aan de vismarkt en de sieraden markt. Daarnaast vind u in Essaouira het bijzondere Thuya hout. Thuya is een hout dat van nature voorkomt in Essaouira en is uniek door zijn aardse, menthol, en houtachtige geur. Overnachting met ontbijt.

13-Essaouira

Een vrije dag om zelf in te delen. Overnachting met ontbijt.

Essaouira

14-Essaouira – Marrakech

Vandaag terugreis richting Marrakech vanuit de kustplaats Essaouira. Hier kunt u nog even genieten van een leuke avond in Marrakech om vervolgens de volgende dag naar huis te gaan. Overnachting met ontbijt.

15-Marrakech

transfer naar vliegveld

Details

Dit is inbegrepen in de reis:

Transfer van en naar vliegveld
Gids Marrakesh, Rabat, Meknes & Fes
Alle overnachtingen en ontbijt
3x Dineren dag 4,5,6
1 x lunch

Niet inbegrepen:

Overige maaltijden en drankjes
Reis-en annuleringsverzekering
Overige uitstapjes en excursies
Fooien
Entrée gelden

 

Prijs vanaf € 1190.- p.p

Reisdetails

Privé rondreis
Reisduur: 15 daagse

Excl.vliegtickets

Ook beschikbaar als individuele reis

Offerte aanvragen
Vragen & Contact

Vragen & Contact

Direct contact opnemen met ons:

020 3413728