Skip to content

Marokko stond al jaren op mijn lijstje. En wat is een betere manier om een land echt te zien dan met een local op stap te gaan. Onze gids Ibrahim komt uit het zuiden en daar zijn ze, zegt hij : rustig en eerlijk. En dat klopt! Plus ze zijn ook nog eens warm, hartelijk en vol liefde voor hun land.

En terecht: deze streek tussen Marrakech,Ouarzazate Merzagoute en Essaouira heeft prachtige bergen, rozenvalleien, steenwoestijnen, zandduinen, palmoases, kashba’s, argan-boomgaarden, zandstranden en iedere dag zon. Mensen die van fotograferen houden kunnen hun hart ophalen, de landschappen zijn prachtig en overal zie je vrouwen in kleurrijke gewaden, schattige ezeltjes, marktkraampjes met kruiden in allerlei kleuren en langs de wegen heel veel winkeltjes met donkerrode, koningsblauwe en lichtgrijze tapijten met motieven van de verschillende Berberfamilies. In de steden en ruïnes vind je 1000 en 1 nacht paleizen met Moorse tegelmozaïeken en beschilderde cederhouten plafonds zoals in Granada.

Het leuke van een lokale gids zoals Ibrahim die zoveel passie voor zijn land heeft is dat je heel veel inside informatie krijgt over de cultuur en hij dat de mooiste plekjes kent. Bovendien is Ibrahim enorm klantvriendelijk, zijn missie is dat jij een superfijne vakantie hebt en geen moeite is teveel. En last but not least, hij geeft eerste hulp bij afdingen 😊

De wegen zijn goed en we zaten in een comfortabele Toyota Landcruiser met een rustige en ervaren chauffeur die zo goed reed dat ik niet eens wagenziek ben geworden op de N9 van Marrakech naar Quazarate met de beruchte 90 bochten. De hotels en het eten onderweg waren heel sfeervol.

Kortom we hebben 10 dagen volop genoten en dat alles na slechts 3 uur vliegen.

Back To Top