Ga naar hoofdinhoud
Reisbureau Marrakech

Jabal Saghro 8 daagse trekking

8-daagse trekking Jabel Saghro
In het Zuidoosten van Marokko tussen de Hoge Atlas en de Sahara vind je de betoverende bergketen Jabel Saghro, ook wel Djebel Saghro genoemd. Door het milde klimaat is het een genot om hier te wandelen in het voor- en na seizoen. Wij nemen je mee en laten je de mooiste plekjes van Marokko zien.

In het vulkanisch gebergte wat voornamelijk bestaat uit graniet, zand en leisteen, tref je schitterende plekken en prachtige valleien met verschillende landschappen aan.

Je gaat met een gids, een kok en een lieve sterke muilezel die jouw bagage draagt op avontuur.

Wandelen door een prachtig vulkanisch bergland. In een fascinerende omgeving met zijn rots landschap en waterrijke canyons. Onderweg leer jij alles over dit gebied door de verhalen van de gids die jou meeneemt in de wondere wereld waarin jij je nu bevindt. Je kijkt je ogen uit tijdens de zes uur durende wandelingen.

Als nomade op trektocht
Als een echte nomade trek je dagen door de woestijn. In de Sahara leef je tussen de lokale bevolking. Het Saghro gebied wordt bewoond door Aït Atta Berbers. Ze leven als nomaden in zwarte tenten en trekken rond met hun kuddes schapen, geiten en dromedarissen. Je eet en drinkt met de lokale bevolking en slaapt in een echte tent.

Je ziet prachtige rotsachtige bergen zoals de Taggourt en de Bab `n Ali, met zijn twee meter hoge rotspilaren zijn ze niet te missen in het prachtige landschap met al zijn betoverende kloven.

Je zit hoog op de rug van een dromedaris, langzaam en schommelend brengen zij je op grote hoogte. Gele duinen en een blauwe lucht laten je wegdromen bij de hoge zandduinen. Je slaapt in een tentenkamp. Je maakt de mooiste zonsondergangen mee. Je geniet van het heerlijke eten wat elke avond door de kok wordt bereid om vervolgens moe maar voldaan weg te dromen onder de betoverende sterrenhemel. Jouw leven is één groot betoverend sprookje vol met magie.

Om deze onvergetelijke reis af te sluiten overnacht je de laatste avond in een lemen kasbah. Deze bevindt zich in de Vallei van de Duizend Kasbah’s met een prachtig panoramisch uitzicht. Het is één van de mooiste plekken van Marokko. Met een gezellig, swingende djembe-avond wordt de laatste avond afgesloten.

Na deze magische dagen heb je de mooiste, fascinerendste plekjes van Marokko gezien. Je hebt geleefd als een echte nomade en gegeten en gedronken met lokale families.

Er gaat tijdens deze trekking een nieuwe wereld voor je open. Een wereld die je nooit meer gaat vergeten.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

Dag 1 – Ouarzazate
Bij aankomst in Ouarzazate word u op gehaald door onze chauffeur en naar een Kasbah-hotel in de Palmenri tuinen gebracht voor een overnachting. Overnachting,ontbijt en diner.

Dag 2 – Ouarzazate-Almou n’Oughioul
Na ons ontbijt rijden we naar Tagdilte. waar Muilezels en muilezel drijvers, klaar staan staan voor de eerste wandeling van ongeveer 6 uur We beginnen bij Zwarte Gebergte Djbel Sahro. Onze bagage zal worden gedragen door ezeltjes. We zullen overnachten in tenten/gites. Eindpunt vandaag Almou ‘n Oughioul. Overnachting en alle maaltijden.

Dag 3 – Almou’n Oughioul-Igli
Een pittige klim vandaag, we moeten maar liefst 2 toppen over. De eerste, de Tizi ‘n Ovargne. De volgende top (Tizi ‘n Kouaouch). Onderweg zien we tenten van semi-nomaden, die in het voor-en najaar door de Djbel Sahro trekken met hun kuddes. We slaan onze tenten op in Igli.Overnachting en alle maaltijden.

Dag  4 – Taggourt
We lopen vandaag ongeveer 5 uurtjes langs plateau van Taggourt. Onderweg zie we mooie rotsformaties, dan bereiken we de“poort” van Bab ‘n Ali. De metershoge rotspilaren domineren het landschap. Overnachting en alle maaltijden

Dag 5 – Tacendach-Hannedour-Tazzarine
Langs de vallei van Tacendach bereiken we het eindpunt van de trekking, het dorpje Hannedour en hier gaan we verder met onze vervoer naar de oase van Tazzarine. Overnachting en alle maaltijden

Dag 6 – hamada-Erg Chebbi
Via de grote lege vlakte van de steenwoestijn hamada komen we bij de hoge zandduinen van de woestijn. Bij de Erg Chebbi staan dromedarissen al op ons te wachten die brengen ons naar een tentenkamp midden tussen de duinen. Na een mooie zonsondergang en een heerlijke tajine is het tijd om te genieten van de duizenden sterren…

Dag 7 – Rissani-Tinghir kloof-Boumalen
We laten de woestijn achter ons en rijden via het dorpje Rissani richting Tinghir-kloof voor mooie fotos van de 300m hoge rotswanden. Dan rijden we verder naar Boumalen dades voor de overnachting in een lemen Kasbah met een panoramisch uitzicht over de Vallei van de Duizend Kasbahs. We sluiten af met een swingende djembe-avond! Overnachting,ontbijt en diner

Dag 8 – Retour
Transfer naar Ouarzazate en terugvlucht (of verlenging van de reis in Marrakech).

Wel inbegrepen:

 •  Alle vervoer ter plaatse
 • Incl. transfers van/naar Marrakech
 • 4-daagse trekking incl. gidsen, kok, muilezels en muilezeldrijvers incl. alle maaltijden
 • Alle verdere overnachtingen op basis van ontbijt en diner
 • Overnachting in tentenkamp in de woestijn, incl. dromedaris rit.
 • Begeleiding door NL-talige gids
Optioneel:

 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Verlenging Marrakech
Niet inbegrepen:

 • Vliegtickets
 • Fooien
 • Lunches

Sfeerimpressies

Reisdetails
Prijs v.a. : €349.- p.p
Wandelreis, individuele reis
Reisduur: 8 dagen
Exclusief vliegtickets

Vragen?

Stel ze gerust per mail of bel 020 3413728

Back To Top