previous arrow
next arrow
Slider

Wat zeggen onze klanten?

Marokko stond al jaren op mijn lijstje.

december 14, 2017

Marokko stond al jaren op mijn lijstje. En wat is een betere manier om een land echt te zien dan met een local op stap te gaan. Onze gids Ibrahim komt uit het zuiden en daar zijn ze, zegt hij : rustig en eerlijk. En dat klopt! Plus ze zijn ook nog eens warm, hartelijk en vol liefde voor hun land. En terecht: deze streek tussen Marrakech,Ouarzazate Merzagoute en Essaouira heeft prachtige bergen, rozenvalleien, steenwoestijnen, zandduinen, palmoases, kashba’s, argan-boomgaarden, zandstranden en iedere dag zon. Mensen die van fotograferen houden kunnen hun hart ophalen, de landschappen zijn prachtig en overal zie je vrouwen in kleurrijke gewaden, schattige ezeltjes, marktkraampjes met kruiden in allerlei kleuren en langs de wegen heel veel winkeltjes met donkerrode, koningsblauwe en lichtgrijze tapijten met motieven van de verschillende Berberfamilies. In de steden en ruïnes vind je 1000 en 1 nacht paleizen met Moorse tegelmozaïeken en beschilderde cederhouten plafonds zoals in Granada. Het leuke van een lokale gids zoals Ibrahim die zoveel passie voor zijn land heeft is dat je heel veel inside informatie krijgt over de cultuur en hij dat de mooiste plekjes kent. Bovendien is Ibrahim enorm klantvriendelijk, zijn missie is dat jij een superfijne vakantie hebt en geen moeite is teveel. En last but not least, hij geeft eerste hulp bij afdingen 😊 De wegen zijn goed en we zaten in een comfortabele Toyota Landcruiser met een rustige en ervaren chauffeur die zo goed reed dat ik niet eens wagenziek ben geworden op de N9 van Marrakech naar Quazarate met de beruchte 90 bochten. De hotels en het eten onderweg waren heel sfeervol. Kortom we hebben 10 dagen volop genoten en dat alles na slechts 3 uur vliegen.

Mariolein Hoevenaar

Het was een fantastische reis

december 14, 2017

Ik sluit mijn aan bij de review van Mariolein. Het was een fantastische reis met veel contrasten. Vooral toen we Marrakech achterlieten en met onze gids Ibrahim naar Aït ben Hadoe reisden. De wereld aan de andere kant van het Atlasgebergte is een verademing. De stress van Marrakech en van de afgelopen maanden in Amsterdam maakte plaats voor de kracht en ruimte van bergen en vlaktes. Mens en dier gedijen duidelijk beter in dit deel van de wereld. Natuurlijk zie je een verschil met de welvaart die wij kennen, maar ik zag ook dat deze mensen op een respectvolle manier aandacht voor elkaar hebben en voor hun dieren. Achteraf gezien had ik langer over deze reis willen doen. Maar dat is voor een volgende keer. En dan hoop ik dat Ibrahim ook weer van de partij is. Hij heeft een goede radar voor wat een ander wil meemaken en het lukt het hem steeds weer om je te verrassen. Daarbij heeft hij een goed gevoel voor humor en niets menselijks is hem vreemd.

Magda

Plaats een review

Hiernaast kun je review plaatsen over Reisbureau Marrakech.

Alle Informatie

Marokko is gelegen in Noordwest Afrika op minder dan 4 uur vliegen vanaf Nederland en wordt in het noorden begrensd door de Straat van Gibraltar en de Middellandse Zee. In het Westen grenst het land aan de Atlantische Oceaan, in het zuiden Mauritanië en de oostgrens wordt gevormd door Algerije. Marokko kent 3500 kilometer kust. De totale oppervlakte bedraagt meer dan 710.850 km². De Koningssteden zijn Rabat, Marrakech, Fes en Meknes. Het heeft een aantal indrukwekkende bergketens waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden.In de Midden-Atlas kun je in de lente, zomer en de herfst uitstekend wandelen. Het wordt daar hooguit 30º; in de winter kun je er voor wintersportactiviteiten terecht. Dan is daar ook meer neerslag op de hellingen aan de westzijde.Een ideaal vakantieland waar u prachtige tochten kunt maken in de bergen, relaxen of watersporten aan de Atlantische kust, dwalen door de oude straatjes van de Koningssteden, 4 x 4 tochten maken door de woestijn en over bergpassen, kasbah’s bezoeken, sterren kijken op een zandduin en wandelen door talrijke berberdorpjes.

Klimaat:

Het klimaat van Marokko varieert afhankelijk van het landschap. Het berggebied heeft koude winters en matig warme, in het zuiden hete zomers. Veel neerslag valt vooral in de winter (800-1000 mm.) op de west hellingen van de Midden- en Hoge Atlas. Op de oostelijke hoogvlakte van Marokko valt aan de lijzijde van het gebergte weinig neerslag (200 mm). In de noordelijke kustvlakten van Marokko heerst een klimaat dat typerend is voor het Middellandse Zeegebied, naar het binnenland neemt de invloed van het continent toe. Elke periode heeft zijn voordelen. Een reis naar Marokko kan dus het hele jaar door, maar hou rekening met de temperatuur schommelingen.

Gezondheid:

Voor een reis naar Marokko zijn geen vaccinaties verplicht. Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de GGD of kijk op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl/landen

Taal:

De officiële taal in Marokko is het Arabisch maar u kunt ook heel goed met Frans uit de voeten. Andere voertalen zijn streek Arabisch en Berbertalen zoals; Rifain, Braber, Chleuh en Zenata. Engels wordt in Marokko niet goed gesproken.

Autohuur:

Bij het huren van een auto is een creditcard verplicht op naam van de hoofdbestuurder (géén prepaid).

Ook is het mogelijk om een eigen risicoverzekering af te sluiten, dan wordt het eigen risico, dat op de huurauto zit, volledig vergoed

Inbegrepen in de huurprijs:

  • – Schadeverzekering.
  • – pechhulp
  • – Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.
  • – Ongelimiteerd aantal kilometers.

De bewegwijzering is goed en de wegen over het algemeen redelijk tot goed. Houd u aan de snelheid want daar wordt streng op gecontroleerd.

Wat neem ik mee:

( afhankelijk van de reis die u maakt ) , warme kleding voor de avonden in de maanden oktober tot en met maart, stevige wandelschoenen, dagrugzak, regenjas, veldfles van 1 liter, handdoek, toiletpapier, zaklantaarn, bril voor dragers van contactlenzen, reserve batterijen voor de camera, insect werende middelen, imodium, zwemkleding, zonnebrandcrème, zonnebril, iets voor op uw hoofd, sjaal, kopie van de reisverzekering en het paspoort.

Wandeltochten:

Om plezier aan onze wandeltochten te beleven moet u in een goede gezondheid zijn. Het niveau van een wandeltocht of trekking wordt bepaald door de loopafstand, de hoogte en de zwaarte van de dalingen en stijgingen, structuur van de paden, de aan of afwezigheid van klimtechniek en de weersomstandigheden. Onze wandeltochten in de bergen van Marokko worden begeleid door ervaren Nederlands ,Frase ,of Engels sprekende reisleider of berggidsen. De bagage wordt op muilezels vervoerd en zelf neemt u een dag rugzakje mee. U loopt gemiddeld 6 uur per dag.

Kleding:

U bezoekt een overwegend islamitisch land wij adviseren u om daar de kleding op aan te passen. Wij komen op plaatsen waar het niet gewaardeerd wordt om in korte broek rond te lopen. Neem in de maanden november tot en met maart warme kleding mee, zoals een dikke trui, jas, das en sokken omdat het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen.

Overnachtingen:

Wij kiezen de kasba’s en riads dit is een typisch Marokkaanse huis of een voormalig paleisje waarin vroeger rijke handelslieden woonden uit op basis van ligging, servicegerichtheid en de prijs kwaliteit verhouding. Wanneer u een offerte aanvraagt of een reis wilt boeken, overleggen wij wat het beste bij u past. De nachten in de bergen en de woestijn wordt er een bivakplaats voor u opgezet of overnacht u in een gite etappe (guesthouse) of tentenkamp.

Reisbureaumarrakech helpt u met het samenstellen van uw droomreis met eigen club, familie of vrienden. Of het nou gaat om een luxe reis, Basic reis, Fietsen, Wandelen, Surfen, quad’s, huur auto, 4×4 tochten met of zonder chauffeur/gids. Aan de hand van uw wensen stelt onze reisspecialist een reis op maat voor u samen. Een reisvoorstel met hoogtepunten die u gekozen heeft, het type accommodatie dat bij u past en de reisduur die u wenst.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder met uw reiswensen.