Skip to content

Welkom op de blogpagina

Ontdek de Magie van Marrakech: Een Reis Door de Rode Stad

Marrakech, de betoverende stad aan de voet van het Atlasgebergte, is een van de meest iconische bestemmingen van Marokko. Met zijn levendige souks, prachtige paleizen en historische medina trekt deze stad reizigers van over de hele wereld. Maar wat kun je allemaal doen in Marrakech? Bij Reisbureau Marrakech zorgen wij ervoor dat je het beste uit jouw bezoek haalt met op maat gemaakte ervaringen. Ontdek hieronder de topattracties en activiteiten in Marrakech

Buggy en Quadrijden

Neem gerust contact met ons

Ben je toe aan een beetje actie en wil je de omgeving buiten Marrakech op een unieke manier verkennen? Ga quad rijden vlak buiten Marrakech en ontdek het heuvelachtige woestijnlandschap van de Agafay-woestijn.

Het landschap van de Agafay-woestijn is niet alleen prachtig om te zien maar ook heel geschikt om per quad te verkennen. Anders dan wat je van een woestijn verwacht is hier nauwelijks zand te bekennen. De omgeving is ruig, met hoge heuvels en diepe dalen. De ideale omstandigheden om het gas van je quad eens flink open te trekken!

Fietstour in Marrakech

Neem gerust contact met ons

Een fietstour door de smalle straatjes van de medina is een geweldige manier om de stad op een unieke manier te ontdekken. Fiets langs de historische monumenten, kleurrijke souks, en verborgen pleinen terwijl je gids je alles vertelt over de rijke geschiedenis en cultuur van Marrakech. Deze tour biedt een actieve, maar ontspannen manier om de stad te verkennen, perfect voor wie het lokale leven wil proeven.

Bezienswaardigheden in Marrakech

  1. Djemaa el Fna Plein Het kloppende hart van Marrakech is het beroemde Djemaa el Fna plein. Overdag vind je er marktkooplui, fruitverkopers en straatartiesten, terwijl het ’s avonds verandert in een bruisende plek vol eetstalletjes, muzikanten en verhalenvertellers. Een absolute must-see!
  2. De Medina De medina van Marrakech staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een doolhof van smalle straatjes, kleurrijke souks en prachtige riads. Verken de wirwar van winkeltjes waar je alles vindt, van handgemaakte tapijten tot geurige specerijen. Vergeet niet af te dingen!
  3. Bahia Paleis Dit indrukwekkende paleis is een schitterend voorbeeld van Marokkaanse architectuur. Met zijn weelderige tuinen, mozaïeken en decoratieve stucwerk is het een plek waar je de grandeur van het verleden voelt.
  4. De Koutoubia Moskee De Koutoubia Moskee, met zijn imposante minaret, is het grootste religieuze bouwwerk in Marrakech. Hoewel niet-moslims de moskee zelf niet kunnen betreden, is een wandeling rond het gebouw en door de omliggende tuinen zeker de moeite waard.
  5. De Majorelle Tuinen Deze kleurrijke tuinen, ooit eigendom van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent, vormen een oase van rust in de drukke stad. Wandel door de exotische flora en geniet van het prachtige kunstmuseum dat in de tuinen is gevestigd.

Activiteiten in en rond Marrakech

  1. Een Dagtocht naar de Atlas Ontsnap aan de drukte van de stad en maak een dagtocht naar het Atlasgebergte. Bezoek traditionele Berberdorpen, wandel door de bergen en geniet van adembenemende uitzichten. Onze gidsen zorgen ervoor dat je de verborgen parels van dit gebied ontdekt.
  2. Kookworkshop Een van de leukste manieren om de Marokkaanse cultuur te ervaren, is door de keuken te leren kennen. Volg een kookworkshop en leer hoe je heerlijke gerechten zoals tajine en couscous bereidt.
  3. Wellness in een Hammam Na een dag vol verkenningen kun je ontspannen in een traditionele hammam. Laat je verwennen met een scrub en massage en voel je als herboren.
  4. Woestijnexcursies Vanuit Marrakech is het mogelijk om een meerdaagse woestijntour te maken naar de Sahara. Bezoek Ait Ben Haddou, rij op een kameel door de duinen van Merzouga en slaap onder de sterren in een luxe tentenkamp.

5.Fietstour door Marrakech

Een fietstour door de smalle straatjes van de medina is een geweldige manier om de stad op een unieke manier te ontdekken. Fiets langs de historische monumenten, kleurrijke souks, en verborgen pleinen terwijl je gids je alles vertelt over de rijke geschiedenis en cultuur van Marrakech. Deze tour biedt een actieve, maar ontspannen manier om de stad te verkennen, perfect voor wie het lokale leven wil proeven.

6. Pottenbakken in Marrakech

Wil je een culturele ervaring die ook nog eens praktisch is? Doe mee aan een workshop pottenbakken in Marrakech. Leer de traditionele technieken van lokale ambachtslieden en maak je eigen unieke souvenir. Deze activiteit biedt een intieme kijk op het vakmanschap waar Marokko bekend om staat en geeft je een bijzondere herinnering aan je reis.

7. Luchtballonvaart Boven Marrakech

Voor een adembenemend uitzicht over Marrakech en het omliggende landschap, kies je voor een luchtballonvaart. Vlieg hoog boven de stad en geniet van het panoramische uitzicht op het Atlasgebergte, de palmbossen en de uitgestrekte woestijn. Een luchtballonvaart in de vroege ochtend geeft je de kans om de zon te zien opkomen, wat een magische ervaring oplevert.

8. Woestijn Avonturen in Merzouga

Naast quad- en buggyritten, kun je ook een meerdaagse woestijntocht maken naar Merzouga. Deze uitvalsbasis voor woestijnavonturen ligt diep in de Sahara en biedt de mogelijkheid om te slapen onder de sterren in een luxe tentenkamp, kameeltochten te maken door de duinen, en deel te nemen aan Berber-tradities. Het is de ultieme manier om de woestijn op een authentieke manier te ervaren.

De Cultuurschatten van Marrakech: Historie en Erfgoed Ontdekken

Ontdek de rijke cultuur en het erfgoed van Marrakech met een reis door de meest iconische historische plekken van de stad. Begin met een bezoek aan het Koutoubia-moskee, het grootste moskee in Marrakech, bekend om zijn prachtige minaret die de skyline domineert. Verken de oude Saadische graven en leer meer over de dynastieën die de stad hebben gevormd. Het Dar Si Said-museum biedt een diepgaand inzicht in Marokkaanse kunst en ambachten, terwijl een bezoek aan de Medersa Ben Youssef je mee terug in de tijd neemt naar het tijdperk van islamitische onderwijsinstellingen. Deze blog biedt een uitgebreide blik op het culturele erfgoed dat Marrakech zijn unieke karakter geeft.

Culinaire Avonturen in Marrakech: Een Gids voor Fijnproevers

Marrakech is een paradijs voor fijnproevers, en deze blog leidt je door de culinaire hoogtepunten van de stad. Begin je reis op Jemaa el-Fnaa, waar je kunt genieten van straatvoedsel zoals kebabs, harira-soep en zoete muntthee. Ontdek de beste traditionele restaurants die authentieke Marokkaanse gerechten serveren, zoals tagine en couscous. Bezoek de kleurrijke specerijensoeks en leer over de kruiden en specerijen die de Marokkaanse keuken zo uniek maken. Voor een bijzondere ervaring, overweeg een kookworkshop om zelf de geheimen van de Marokkaanse keuken te leren. Deze gids zal je smaakpapillen betoveren en je een dieper inzicht geven in de eetcultuur van Marrakech.

Jemaa el Fna Marrakech
  • Culturele Toerisme
  • Culinaire Toerisme
  • Avontuurlijke Toerisme
  • Luxe Toerisme
Blog van de week

Ontdek de Magie van Marrakech: Een Reis Door de Rode Stad

Verken het levendige hart van Marokko met onze ultieme gids voor Marrakech. Duik in de rijke geschiedenis van de stad terwijl je door de smalle straatjes van de Medina, een UNESCO Werelderfgoedlocatie, wandelt. Beleef de bruisende sfeer van Jemaa el-Fnaa, waar vertellers, muzikanten en voedselverkopers een onvergetelijk spektakel creëren. Bezoek het prachtige Bahia-paleis en de serene Majorelle-tuin, en dompel jezelf onder in de zintuiglijke overvloed van de souks, waar je kunt onderhandelen over kruiden, textiel en traditionele ambachten. Marrakech is een stad die iedereen betovert met zijn mix van oude tradities en moderne aantrekkingskracht.

Verken de Medina: Een Stap Terug in de Tijd

Smalle straatjes, historische charme, markten.

De Betovering van Jemaa el-Fnaa: Avond in het Hart van Marrakech

Straatoptredens, eetkraampjes, culturele spektakel.

Bahia-paleis en Majorelle-tuin: Architectonische Wonderen

Weelderige tuinen, schitterende mozaïeken, oase.

Zintuiglijke Overvloed van de Souks

Kruiden, textiel, traditionele ambachten, onderhandelen.

Reis op maat

Samen maken we het onwerkelijke waar!

Velen gingen je al voor

Ervaringen van reizigers

Wow, wat een ervaring. Alles tot in de puntjes top geregeld. Fijne communicatie met Ibrahim en goede afspraken kunnen maken. Een leuke en goede chauffeur Mohamed, die toegevoegde waarde voor onze rondreis was. Goed eten, fijne accomodaties en prima planning. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Als je ooit een rondreis wilt maken en je wilt er zeker van zijn dat het een succes wordt dan raad ik Reisbureau Marrakech aan.

Jasmijn

Marokko stond al jaren op mijn lijstje. En wat is een betere manier om een land echt te zien dan met een local op stap te gaan. Onze gids Ibrahim komt uit het zuiden en daar zijn ze, zegt hij : rustig en eerlijk. En dat klopt! Plus ze zijn ook nog eens warm, hartelijk en vol liefde voor hun land.

En terecht: deze streek tussen Marrakech,Ouarzazate Merzagoute en Essaouira heeft prachtige bergen, rozenvalleien, steenwoestijnen, zandduinen, palmoases, kashba’s, argan-boomgaarden, zandstranden en iedere dag zon. Mensen die van fotograferen houden kunnen hun hart ophalen, de landschappen zijn prachtig en overal zie je vrouwen in kleurrijke gewaden, schattige ezeltjes, marktkraampjes met kruiden in allerlei kleuren en langs de wegen heel veel winkeltjes met donkerrode, koningsblauwe en lichtgrijze tapijten met motieven van de verschillende Berberfamilies. In de steden en ruïnes vind je 1000 en 1 nacht paleizen met Moorse tegelmozaïeken en beschilderde cederhouten plafonds zoals in Granada.

Het leuke van een lokale gids zoals Ibrahim die zoveel passie voor zijn land heeft is dat je heel veel inside informatie krijgt over de cultuur en hij dat de mooiste plekjes kent. Bovendien is Ibrahim enorm klantvriendelijk, zijn missie is dat jij een superfijne vakantie hebt en geen moeite is teveel. En last but not least, hij geeft eerste hulp bij afdingen 😊

De wegen zijn goed en we zaten in een comfortabele Toyota Landcruiser met een rustige en ervaren chauffeur die zo goed reed dat ik niet eens wagenziek ben geworden op de N9 van Marrakech naar Quazarate met de beruchte 90 bochten. De hotels en het eten onderweg waren heel sfeervol.

Kortom we hebben 10 dagen volop genoten en dat alles na slechts 3 uur vliegen.

Marjolein Hovenaar

Wij zijn 12 dagen lang met ReisbureauMarrakech rondgetrokken door Marokko. En wat een geweldige ervaring. Vanaf aankomst op de luchthaven tot het einde en zelfs daarna, is alles tot in de puntjes geregeld. Naast dat het ontzettend gezellig was met Ibrahim, wist hij ook heel erg veel te vertellen over Marokko. We zijn op plekken geweest waar we anders echt niet hadden gekomen en ook onze kinderen vonden het geweldig. De persoonlijke service en niets is te gek is ons echt enorm bevallen. Wij vinden het echt een must om op deze manier Marokko te ontdekken!

Nienke

We deden met ons gezin (3 kids 19/18/16) een 4-daagse toer georganiseerd door ReisbureauMarrakech. De voorbereidende communicatie met Irene was perfect. Ter plaatse werden we opgehaald en gegidst door Younes, een super gids die altijd paraat stond om uitleg te geven, te helpen en het ons comfortabel te maken. We hebben heel veel moois gezien (Ait Ben Haddou, Ouarzazate, Merzouga, Toudrakloof, Sahara met de kamelentocht en slapen in tentenkamp.

Eline

Het voordeel van zo’n goede reisorganisatie als die van Irene en Ibrahim en zijn team is dat je zorgeloos al je wensen in vervulling ziet gaan. In ons geval de combinatie Marrakech, de woestijn bij Merzougga en Essaouira. Alle riads en hotels waren prima geregeld. Younes was een prachtige gids in Marrakech. De rest van de reis was in de handen van Mohamed. Hij is echt goed, een fantastische chauffeur en goede gids, hij wist precies hoe ons het echte Marokko te laten ervaren en dat met muziek, humor en een groot hart.

Roos
Back To Top