Skip to content
Reisbureau Marrakech

10-daagse reis incl 5 daagse wandeling zuid Marokko

10-daagse rondreis inclusief een 5-daagse trekking door de Dades Vallei
Genieten van de bruisende koningsstad Marrakech en tot rust komen. Dit komt samen in onze 10-daagse rondreis.

We garanderen een betaalbare en onvergetelijke vakantie. Onder leiding van een gids zul jij je ogen uitkijken. Je zintuigen worden geprikkeld door de heerlijke geuren, de prachtige kleuren en alles wat er te beleven valt.

Je overnacht in een echte Riad. Dit is een traditioneel Marokkaans gebouw met een prachtige binnenplaats of patio. Kleine paradijsjes waar een serene rust heerst. Een plek en een belevenis die je moet meemaken als je in Marokko bent.

Je ontdekt Marrakech met zijn magische steegjes en prachtige monumenten. Je wandelt door de levendige en kleurrijke soukhs en ontdekt het plein Djemaa el fna, het kloppend hart van Marrakech. Straatartiesten, acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders en zelfs waarzeggers geven jou een onvergetelijke ervaring. Je niet raakt uitgekeken en zult hierover nog lang napraten.

Wanneer je jouw 1001 nacht hebt beleefd in de Riad, nemen we je mee naar de betoverende Dades vallei. Over slingerende wegen waarbij je geniet van de prachtige landschappen komen we hieraan. Deze prachtige vallei ligt in het zuidoosten tussen het Hoge Atlasgebergte en de schitterende bergrug Jabel Saghro. Hier gaan we 5 dagen wandelen. Wandelingen van ongeveer 5 uur per dag waar je luncht bij gastvrije berbers. Waar je geniet van verse muntthee en waar je in een tent of kashbah overnacht.

Trek goede wandelschoenen aan want je gaat klimmen en klauteren door betoverende kloven en je passeert rivieren.

Verwonder je over de prachtige vallei

De vallei is een sprookjesachtig gebied waar de natuur zich afwisselt.

Je komt terecht in een wonderbaarlijke wereld van roodbruine rotsen, diepe kloven en prachtige groene oases. Je kan hier zwemmen in de watervallen en je komt langs berberdorpen, kasbah’s en kastelen gemaakt van leem en stro. In mei bloeien hier prachtige Damascus rozen. Door het milde klimaat in Dades kun je vanaf maart tot oktober heerlijk wandelen en ontspannen.

Met avonden die worden afgesloten met spectaculaire en swingende djembe optredens vervolgen we onze rondreis.

We nemen je mee naar Quarzazate, het Hollywood van Marokko. Loop als een echte ster langs de prachtige decors waar films als Lawrence of Arabia en Prince of Persia werden opgenomen. Wie weet loop jij wel een bekende filmster tegen het lijf.

De rondreis eindigt in een prachtige authentieke kasbah omringt door prachtige palmentuinen.

Kom met ons mee en laat je inspireren door een prachtig veelzijdig Marokko!

Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

Dag 1: Marrakech

Onze chauffeur haalt u op bij het vliegveld van Marrakech. Hij brengt u naar een authentieke riad (hotel met open binnenplaats) waar u kunt opfrissen. Daarna volgt een wandeling met gids door de levendige en kleurrijke soukhs richting het plein Djemaa el Fna. Het Djemaa el Fna is het kloppend hart van Marrakech. Hier kijkt u werkelijk uw ogen uit aan straatartiesten, acrobaten, verhalenvertellers, slangenbezweerders en waarzeggers. U sluit de dag af met een avondeten in een van de zogenaamde rooftoprestaurants aan het plein (is een optie)

Dag 2: Aït ben Haddou en Boumalne Dades

Na het ontbijt laten we Marrakech achter ons en steken de bergpas Tizi ’n Tichka over. We bezoeken het oude berberfort Aït Ben-Haddou. Misschien herkent u deze plek van films als Lawrence of Arabiaen Game of Thrones. Vervolgens reizen we naar Boumalne Dades. Overnachting met ontbijt in een sfeervolle kasbah met uitzicht op het Atlasgebergte.

Dag 3 t/m 7: Vallei Dades

Start van een 5-daagse wandeltocht door de Dades-vallei. De wandeltochten duren elke dag ongeveer 5 uur op hoogten die variëren tussen de 1900 en 2000m. Grote delen van de tocht gaan over ongebaande paden. Afhankelijk van uw voorkeur en conditie worden het tochten die eenvoudig te meesteren zijn of waar u bij moet klauteren. Onderweg zullen we bij gastvrije berbers lunchen en thee drinken. Overnachtingen zijn naar wens in tenten of in herbergen.

Dag 7: Boumalne Dades

We arriveren in de namiddag in Boumalne Dades. Overnachting met ontbijt.

Dag 8: Boumalne Dades

Vrij dag om bij te komen van alle inspanningen. U kunt naar wens lekker luieren aan het zwembad of ontspannen wandelen. We sluiten de dag af met een feestelijk diner en djembeh-avond.

Dag 9: Ouarzazate

Na het ontbijt gaan we via de kasbah van Skoura naar Ouarzazate, het Hollywood van Marokko. Hier bezoeken we de openlucht filmstudio’s en de kasbah van Taourirt. Overnachting met ontbijt in een authentieke kasbah te midden van palmentuinen.

Dag 10: Transfer naar vliegveld van Marrakech

Wel inbegrepen:

  • Transfer van en naar het vliegveld van Marrakech
  • Privévervoer met eigen chauffeur/gids van Marrakech naar dades vallei en terug
  • Gediplomeerd berggids Engels-sprekende en Frans
  • 5x lunches
  • 8x Diners
  • Alle overnachtingen en ontbijt
Niet inbegrepen:

  • Vliegtickets
  • Fooien voor hotel personele en chauffeur
  • Niet genoemde maaltijden, drankjes,miniraalwater
  • Reisverzekering (verplicht) en, eventueel ook, een annuleringsverzekering

Sfeerimpressies

Reisdetails
Prijs v.a. € 990,- p.p .o.b.v. 6 personen
Groepsreis, individuele reis
Reisduur: 10 dagen
Exclusief vliegtickets

Vragen?

Stel ze gerust per mail of bel 020 3413728

Back To Top