Skip to content
Reisbureau Marrakech

8 daagse route van 1000 Kasbah’s zuid Marokko Ontdek Marrakech en het Atlasgebergte

8 daagse rondreis Kasbah route

Op nog geen 4 uur vliegen zit je in Marokko. “Sesam open u”, je kent het vast wel. Een land zo dichtbij maar zodra je uit het vliegtuig komt stap je in een andere wereld. Met deze rondreis door de Kasbah route beleef je een vakantie die je nooit meer gaat vergeten.

Je komt aan met het vliegtuig in Marrakesh, waar onze chauffeur al klaarstaat om jou op te halen. Hij brengt je naar een echte riad in het oude Medina.

Het sprookjesachtige avontuur gaat beginnen. Met een Engelstalige of Nederlandstalige reisleider nemen wij je mee in de wonderlijke, fascinerende wereld van Marokko.

Je steekt het Hoge Atlasgebergte over en klimt en klautert tot wel 2260 m hoog. Je wandelt in adembenemende landschappen met kronkelende bergweggetjes. Op de rug van een dromedaris verken je de goudkleurige woestijn met uitgestrekte hoge zandduinen. Je slaapt in een tent in de woestijn onder een prachtige sterrenhemel.

Wat kun je nog meer tijdens deze 8-daagse rondreis verwachten? Je ontmoet lokale bevolkingen en leert alles over de oude Berberse cultuur. Je brengt een bezoek aan een museum en ontdekt de geschiedenis van het oude Marokko.

Een wandeling langs kloven, rotswanden en landschappen. Je wandelt langs kloven met gigantische hoge rotswanden tot wel 300 m die mee kleuren met de stand van de zon. Hierbij word je omringd door prachtige palmentuinen en betoverd door mooie groene oases.

Nadat je bent bijgekomen door de veelzijdige prachtige landschappen van Marokko nemen we je mee naar het Hollywood van Marokko. Als een echte filmster loop je door de beroemde filmstudio’s waar vele bekende films zijn opgenomen.

Hierna laat je Hollywood achter om de reis te vervolgen. Voor de laatste keer steek je het prachtige Atlasgebergte Tizi n tichka over en dan krijg je een dag om geheel zelf te besteden. Bezoek de mooie betoverende paleizen en kijk je ogen uit door al het moois wat hier te zien is. Loop over de bruisende souks van Marrakesh en laat je verleiden door de charmes van de marktverkopers. Prachtige kleurrijke souvenirs zijn hier te koop om deze vakantie voor altijd te herinneren.

Een vakantie in een land die al je verwachtingen overtreft! Een vakantie die nog lang in je geheugen blijft en waar je jaren later nog aan terug denkt. Dat beleef jij met deze prachtige reis door een boeiend veelzijdig land. Je maakt kennis met de bevolking en wordt verrast door de schitterende landschappen, de indrukwekkende steden én de prachtige cultuur.

Mocht je aanpassingen willen aanbrengen in de reis, dan is dit uiteraard mogelijk. Wij maken graag een op maat gemaakte offerte voor je!

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant.

Lees hier meer over deze regeling.

Dag 1 – Marrakech
Bij aankomst in Marrakech word je opgehaald door onze chauffeur die je brengt naar je Riad in het oude Medina, het ommuurde stadscentrum Medina. Bezoek aan de stad indien vroege aankomst vlucht: bv. Paleis van Bahia, medersa Ben Youssef. Overnachting in een Riad met ontbijt.

Dag 2 – Marrakech – tamnougalt
Vandaag steken we het atlas-gebergte over, Over Tizi-n-Tichkapas (2.260m hoog) met zijn kronkelende bergweg en adembenemende landschappen. Bij Dra-vallei worden we rondgeleid in de ksar van het dorp Tamnougalt. Overnachting, diner en ontbijt in een authentieke Kasbah.

Dag 3 – Tamnougalt – Marzouga
Na ons ontbijt vertrekken we richting Merzouga, langs de Dra-vallei . Aangekomen in Marzouga gaan we verder op de rug van dromedarissen door goudkleurige zandduinen. We komen aan bij ons luxe tentenkamp met alle voorziening  aan de rand van de woestijn. Overnachting, diner en ontbijt

Dag 4 – Marzouga- Boumalen Dades 

Je kan ’s ochtends al vroeg genieten van de zonsopgang in de zandduinen. Na het ontbijt vertrekken we via een woestijnachtige steppe en schitterende oases richting Tinghir. Onderweg bezoeken we de oude droge puttengrot (ondergrondse kanalen) en een fossielfabriekje. We passeren na de bezoekjes het dorp Tinjdad. Net daarbuiten staan een aantal Berber restaurants waar we gaan lunchen. Na de lunch rijden we door richting stad is Tinghir -kloof. De kloof is fascinerend vanwege de gigantisch hoge rotswanden van 300m welke meekleuren met de stand van de zon. Deze kloof is een uitloper van het Atlasgebergte en wij zullen daar komen door te rijden door de mooie oases van Tinghir. Wij zullen natuurlijk een wandeling maken door de palmentuinen hier zullen wij een koffiepauze nemen. We zullen onze weg vervolgen naar de Kasbah in de Vallei van de duizend Kasbahs, na een dag vol mooie plekken en uitzichten zullen wij overnachten in een Riad met ook een prachtig uitzicht over de vallei. Overnachting, diner en ontbijt.

Dag 5 – Boumalen Dades

Verken de betoverende Dadesvallei tijdens onze 1-daagse wandeling met een ervaren berggids. Geniet van een 3,5 uur durende tocht door adembenemende natuurlijke landschappen, doorkruis pittoreske dorpen en maak kennis met de rijke Berbercultuur. Onze gediplomeerde berggids deelt zijn diepgaande kennis over de omgeving. Na de wandeling nodigen we je uit voor een authentieke lunch bij een Berberfamilie, waar je de lokale cultuur van dichtbij ervaart. Verrijk je dag met een perfecte mix van natuur, avontuur en het ontdekken van de unieke levenswijze van de Berbers.

Overnachten met diner en ontbijt in een Riad met ook een prachtig uitzicht over de vallei

Dag 6 – Boumalen Dades – Ouarzazate
Vandaag rijden we richting Skoura en rijden door naar Ouarzazate. Deze stad staat bekend als het Hollywood van Marokko. We zullen zeker de beroemde filmstudio’s bezoeken waar onder anderen de films: Prince of Persia, en Sands of time zijn opgenomen. Overnachting diner en ontbijt in een Riad.

Dag 7 – Ouarzazte – Marrakech
Vandaag rijden we richting Marrakech via tizi-n-tichka en bergpas door de hoge atlas. Een laatste keer steken we het Atlas-gebergte over, waar u de rest van de dag heeft om de Souks van Marrakech te ontdekken. Op zoek naar leuke souvenirs Overnachting en ontbijt

Dag 8 – Transfer naar de vliegveld voor de terugvlucht

Afhankelijk van de tijd waarop je terugvliegt, is er vandaag nog gelegenheid voor een laatste bezoek aan Marrakech. Voor een  persoonlijke transfer naar het vliegveld wordt gezorgd zodat je daar twee uur voor vertrek aanwezig bent.

Wel inbegrepen:

 • 2x transfer
 • Privé transport tijdens de tour
 • Chauffeur/begeleider Frans/Engelstalig 
 • Diner en ontbijt, behalve de diner in Marrakech
 • 2 overnachtingen in Marrakech Riad in de Medina
 • 1 overnachting in Tamnougalt Riad of hotel
 • 1 overnachting in Ouarzazate Berberhotel
 • 1 overnachting in Merzouga tentenkamp en hotel 
 • 2 overnachting in Boumalen dades Riad hotel
 • Kamelentrip
Niet inbegrepen:

 • Kosten drank
 • Kosten lunch
 • Diner in Marrakech
 • Entreeprijzen bezienswaardigheden

 

Extra informatie

 1. De 8-daagse privétour start vanaf de luchthaven
 2. Bij aankomst op de luchthaven staat onze chauffeur te wachten bij de uitgang met een bord met jouw naam erop
 3. koningsstad te ontdekken of te relaxen
 4. Tijdens de tour hebben wij koffie-, foto- en lunchpauzes
 5. Wandeling Kasbah Ait ben Haddou (wandeling van 1 uur incl. begeleiding)
 6. Bezoek aan de kasbah van Skoura (wandeling van 30 minuten incl. begeleiding)
 7. Bezoek van de kloof in Todra (wandeling van 1,5 uur incl. begeleiding)
 8. Het kamp in de woestijn is voorzien van een douche, toilet en comfortabele bedden
 9. Wij bieden de 8 daagse privétour incl. chauffeur/begeleider ( Engels- of Franstalig)

Sfeerimpressies

Reisdetails
Prijs € 894,- p.p .o.b.v 2 personen bij 3 personen €654,- en bij 4 personen € 557,- per persoon
Privé rondreis, individuele of groepsreis max 16 personen
Reisduur: 8 dagen
Exclusief vliegtickets

Vragen?

Stel ze gerust per mail of bel 020 3413728

Back To Top