Skip to content

Reacties van reizigers

Velen gingen je al voor

Ervaringen van reizigers

Wow, wat een ervaring. Alles tot in de puntjes top geregeld. Fijne communicatie met Ibrahim en goede afspraken kunnen maken. Een leuke en goede chauffeur Mohamed, die toegevoegde waarde voor onze rondreis was. Goed eten, fijne accomodaties en prima planning. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Als je ooit een rondreis wilt maken en je wilt er zeker van zijn dat het een succes wordt dan raad ik Reisbureau Marrakech aan.

Marokko stond al jaren op mijn lijstje. En wat is een betere manier om een land echt te zien dan met een local op stap te gaan. Onze gids Ibrahim komt uit het zuiden en daar zijn ze, zegt hij : rustig en eerlijk. En dat klopt! Plus ze zijn ook nog eens warm, hartelijk en vol liefde voor hun land.

En terecht: deze streek tussen Marrakech,Ouarzazate Merzagoute en Essaouira heeft prachtige bergen, rozenvalleien, steenwoestijnen, zandduinen, palmoases, kashba’s, argan-boomgaarden, zandstranden en iedere dag zon. Mensen die van fotograferen houden kunnen hun hart ophalen, de landschappen zijn prachtig en overal zie je vrouwen in kleurrijke gewaden, schattige ezeltjes, marktkraampjes met kruiden in allerlei kleuren en langs de wegen heel veel winkeltjes met donkerrode, koningsblauwe en lichtgrijze tapijten met motieven van de verschillende Berberfamilies. In de steden en ruïnes vind je 1000 en 1 nacht paleizen met Moorse tegelmozaïeken en beschilderde cederhouten plafonds zoals in Granada.

Het leuke van een lokale gids zoals Ibrahim die zoveel passie voor zijn land heeft is dat je heel veel inside informatie krijgt over de cultuur en hij dat de mooiste plekjes kent. Bovendien is Ibrahim enorm klantvriendelijk, zijn missie is dat jij een superfijne vakantie hebt en geen moeite is teveel. En last but not least, hij geeft eerste hulp bij afdingen 😊

De wegen zijn goed en we zaten in een comfortabele Toyota Landcruiser met een rustige en ervaren chauffeur die zo goed reed dat ik niet eens wagenziek ben geworden op de N9 van Marrakech naar Quazarate met de beruchte 90 bochten. De hotels en het eten onderweg waren heel sfeervol.

Kortom we hebben 10 dagen volop genoten en dat alles na slechts 3 uur vliegen.

Wij zijn 12 dagen lang met ReisbureauMarrakech rondgetrokken door Marokko. En wat een geweldige ervaring. Vanaf aankomst op de luchthaven tot het einde en zelfs daarna, is alles tot in de puntjes geregeld. Naast dat het ontzettend gezellig was met Ibrahim, wist hij ook heel erg veel te vertellen over Marokko. We zijn op plekken geweest waar we anders echt niet hadden gekomen en ook onze kinderen vonden het geweldig. De persoonlijke service en niets is te gek is ons echt enorm bevallen. Wij vinden het echt een must om op deze manier Marokko te ontdekken!

We deden met ons gezin (3 kids 19/18/16) een 4-daagse toer georganiseerd door ReisbureauMarrakech. De voorbereidende communicatie met Irene was perfect. Ter plaatse werden we opgehaald en gegidst door Younes, een super gids die altijd paraat stond om uitleg te geven, te helpen en het ons comfortabel te maken. We hebben heel veel moois gezien (Ait Ben Haddou, Ouarzazate, Merzouga, Toudrakloof, Sahara met de kamelentocht en slapen in tentenkamp.

Het voordeel van zo’n goede reisorganisatie als die van Irene en Ibrahim en zijn team is dat je zorgeloos al je wensen in vervulling ziet gaan. In ons geval de combinatie Marrakech, de woestijn bij Merzougga en Essaouira. Alle riads en hotels waren prima geregeld. Younes was een prachtige gids in Marrakech. De rest van de reis was in de handen van Mohamed. Hij is echt goed, een fantastische chauffeur en goede gids, hij wist precies hoe ons het echte Marokko te laten ervaren en dat met muziek, humor en een groot hart.

Het was prachtig! Een goed verzorgde reis. Mooie en nette accommodaties met zeer vriendelijk personeel. Het vervoer ter plaatse met een 4×4, was top! Ibrahim heeft ons onderweg veel verteld en veel laten zien! Het was een zeer afwisselende reis! Van de stad Marrakech, door het Atlasgebergte onderweg naar de woestijn! Wij hebben enorm genoten van alles. Bedankt voor deze mooie ervaring.

Ik heb best al wat reisjes gemaakt, maar deze staat in de top 3. Prima reis gemaakt. Geweldige mensen, fantastisch hiken en ontzettend veel gezien. Blij dat ik toch besloot om niet zelf te rijden maar met gids. Ik had de echt mooie plekken anders nooit gevonden. Top gedaan Ibrahim!

Marrakech is een geweldige stad. Ik realiseerde me helemaal niet dat we in Afrika waren. Ik vond de stad juist heel Europees maar dan in een Arabisch decor. Je moet wel tegen drukte kunnen, vooral in de soukhs en het grote plein. Je kunt er prima shoppen, maar dan wel in de ochtend. Na het middaguur wordt het steeds drukker. De route naar Boumalne Dades is prachtig en de wandeltocht in de Dadesvallei was onbeschrijfelijk mooi. Overal die prachtige blauwe hemel waardoor de kleuren van de natuur, de kleding van mensen en hun huizen echt knallen. En dan de Atlantische oceaan. Surfers en kamelen langs de weg. En overal vriendelijke mensen waardoor ik zelf ook met een big smile rondliep. De volgende keer gaan we naar de woestijn.

Wij hebben het ontzettend naar de zin gehad! We hebben genoten van alles en iedereen. We kunnen het iedereen aanraden en als je twijfelt: Gewoon doen! Je weet niet wat je mist.

Daarom Reisbureau Marrakech

Beleef Marokko op je eigen manier

Laat je meevoeren naar het échte binnenland van Marokko waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Dankzij lokale samenwerkingen maken wij het mogelijk om unieke plekken te bezoeken waar andere reisorganisaties alleen maar van kunnen dromen! Reisbureau Marrakech is om deze reden dan ook geen ‘gewone’ reisorganisatie, maar een echte reisspecialist op het gebied van reizen door Marokko!

Naast individuele rondreizen, culturele reizen, wandelreizen en groepsreizen bieden wij natuurlijk ook reizen op maat aan. Of je nu kiest voor een inspirerende rondreis door ons samengesteld of een reis die jij geheel zelf samenstelt? Samen stippelen we een betaalbare reis uit die je nooit meer zal vergeten!

Professioneel & Persoonlijk

Kwaliteit en Kennis.

Reizen op maat

Uw ideale reis samenstellen.

Reizen met gids

Nederlands- Engels- en/of Franstalig.

Garantie

Wij zijn aangesloten bij STO Garant.

Reis op maat

Samen maken we het onwerkelijke waar!

Back To Top